Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΟΑΣΑ: Τι αλλάζει στα δρομολόγια;

Σας αφορά!

22 Μαΐου 2019 10:30
ΟΑΣΑ: Τι αλλάζει στα δρομολόγια;

Μετ΄εμποδίων διεξάγονται σήμερα τα δρομολόγια των λεωφορείων όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, οφείλονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ που κατέστησαν αδύνατη την τροφοδοσία των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ έχει ως εξής:

O ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, τα λεωφορεία φυσικού αερίου δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην εκτέλεση των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Ο ΟΑΣΑ θα επανέλθει, εντός της ημέρας, με νεότερη ανακοίνωση.

Προσοχή: Oι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες επαναλειτουργούν!

Επαναλειτουργία των φωτογραφικών καμερών στις λεωφορειολωρίδες ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος των δρομολογίων.

Η ενεργοποίησής τους σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ θα επιφέρει και μείωση στα έξοδα του Οργανισμού καθώς θα χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια ανά βάρδια.

Οι λεωφορειολωρίδες είχαν κατασκευαστεί με στόχο να κινούνται σε αυτές αποκλειστικά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ώστε να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα ακόμη και σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.

Ωστόσο η μη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων αλλά και οι βλάβες στις φωτογραφικές κάμερες ουσιαστικά επέτρεψαν σε όλους τους οδηγούς να κινούνται επίσης στις λωρίδες για τα λεωφορεία με αποτέλεσμα ο χρόνος των δρομολογίων να πολλαπλασιαστεί.


Νέα σύμβαση

Για την επαναλειτουργία των φωτογραφικών καμερών ο ΟΑΣΑ προχώρησε την υπογραφή σύμβασης τον Απρίλιο με εταιρεία για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων.

Παράλληλα η εταιρεία που έχει σύμβαση διάρκειας ενός έτους οφείλει μεταξύ άλλων να παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 διενεργήθηκαν 2.592 μεταφορές παράνομα σταθμευμένων οχημάτων και αφαιρέθηκαν πινακίδες ή βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 776 οχήματα.

Αντίστοιχα για παραβίαση της απαγόρευσης χρήσης των λεωφορειολωρίδων, το 2016, βεβαιώθηκαν 2.929 παραβάσεις και για παράνομη στάθμευση σ’ αυτές 1.725 παραβάσεις.

Οι λωρίδες κίνησης των αστικών συγκοινωνιών, στην Αττική ανέρχονται σε 52,3 χιλιόμετρα και οι παραβάσεις είναι πολύ συχνές…

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Κρήτη!

Τραγωδία στη Συρία: 44 νεκροί μετά από επίθεση τζιχαντιστών!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share