Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επεισόδια και χημικά στην οδό Σταδίου!

Πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα!

21 Μαΐου 2019 20:20
Επεισόδια και χημικά στην οδό Σταδίου!

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας καθώς είναι σε εξέλιξη πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών στην οδό Σταδίου στο ύψος πολύ γνωστού ξενοδοχείου. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στην πλατεία Συντάγματος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και παρακολουθούν την πορεία.
Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Τρίτης συζητήθηκε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κεκλεισμένων των θυρών η αίτηση αναίρεσης που έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σε βάρος του απορριπτικου βουλεύματος για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα,με την απόφαση να εκδίδεται εντός των επόμενων 24ωρων.
Στην δικογραφία συμπεριελήφθη και το υπόμνημα που κατέθεσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντινα, σύμφωνα με το οποίο συντρέχουν στο πρόσωπο του τόσο οι τυπικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας όσο και οι ουσιαστικές.

Σύμφωνα με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η αντιφατική νομολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα, για το εάν δηλαδή δικαιούνται άδεια οι πολυϊσοβίτες, πρέπει να λυθεί σε ανώτατο επίπεδο. Αυτός ωστόσο είναι τυπικός λόγος, ενώ για την κ. Δημητρίου το δικαστικό συμβούλιο όφειλε -αφού απέρριψε το αίτημα για άδεια για τυπικούς λογους-να μην εξετάσει αν συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις
Στην περίπτωση που αναιρεθεί το βούλευμα, η δικογραφία θα επιστρεψει πίσω στον Βόλο για νέα κρίση, απο το δικαστικό συμβούλιο.

Από νωρίς το πρωί, διακριτική αστυνομική δύναμη ήταν έξω από την δικαστική αίθουσα υπό τον φόβο τυχόν επίθεσης από αλληλέγγυους στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντινα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σήμερα η πρώτη απόφαση του Άρειου Πάγου για την άδεια του!

Σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7ης άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αργά την περασμένη Παρασκευή άσκησε αναίρεση στο βούλευμα των δικαστών του Βόλου, παρά το γεγονός ότι συνάδελφός της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που του είχε δώσει να μελετήσει το ζήτημα «της άδειας Κουφοντίνα» της είχε εισηγηθεί να μην ασκήσει αναίρεση, συμφωνώντας απόλυτα με τη θέση των δικαστών του Βόλου.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου θα συνέλθει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών (σε συμβούλιο) προκειμένου να αποφανθεί επί της αίτησης αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

Κατά πάγια πρακτική το Ποινικό Τμήμα, σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά τη συζήτηση αναιρέσεων επί βουλευμάτων, δεν εκδίδει αυθημερόν τις αποφάσεις-βουλεύματά του.

Όμως, στην περίπτωση της αίτησης αναίρεσης για την περίπτωση Κουφοντίνα, δεν αποκλείεται ανάλογα με τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος και την κατάσταση υγείας του μέλους της 17Ν, μετά τη σημερινή συζήτηση να προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού βουλεύματος-απόφασης.

Μέσα στην πρόοδο της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστές οι προθέσεις των αρεοπαγιτών που θα συμμετέχουν στον Ποινικό Τμήμα του Α.Π.

Νίκος Ρωμανός εκτός φυλακής

Παράλληλα, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα βρεθεί μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα εκτός των φυλακών Κορυδαλλού Νίκος Ρωμανός, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές και του μειώνει ποινή που του είχε επιβληθεί από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στο Νίκο Ρωμανό για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Πριν την εφετειακή απόφαση είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναγνωρίσει στον νεαρό κρατούμενο ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Θ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών». Όπως ανέφερε το δικαστήριο «ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share