Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε λίγες μέρες το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδεια του!

Τα επόμενα 24ώρα!

21 Μαΐου 2019 17:45
Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε λίγες μέρες το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδεια του!

Συζητήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι κεκλεισμένων των θυρών, στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα (σε συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών) του Αρείου Πάγου, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που «έκοψε» την χορήγηση της 7ης άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπόψιν του Ποινικού Τμήματος, με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη, τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση. Κατά την κ. Δημητρίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης. Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τα επόμενα 24ώρα. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση, το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με νέα σύνθεση. Τέλος, όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω και πέριξ του Αρείου Πάγου.

Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα!

Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Ειδικότερα, η ¨Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι «μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, κινούμενη στο πλαίσιο της χθεσινής δήλωσης του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σε σημερινή ανακοίνωσή της καλύπτει πλήρως την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τη άσκηση αναίρεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, «κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Να σημειωθεί ότι τόσο χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και σήμερα η εν λόγω ¨Ενωσης δεν αναφέρουν το πρόσωπο που αφορά η ενεργεία της άσκησης αναίρεσης.

Η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Κουφοντίνα την Τρίτη θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο!

Η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα την Τρίτη θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο! Σούπερ-εξπρές ορίστηκε η συζήτηση για τις 21 Μαΐου!

Σήμερα Σάββατο, ημέρα αργίας για τα δικαστήρια, προσδιορίστηκε η ημερομηνία συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού, που είναι η ερχόμενη Τρίτη.

Πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά του Αρείου Πάγου. Προσδιορίστηκε ήδη με διαδικασίες σουπερ εξπρές να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε χθες αργά το βράδυ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλαδή, σε όλο αυτό το απροκάλυπτο πολιτικό παιχνίδι που ξεκίνησε χθες το βράδυ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δια της Ξένης Δημητρίου προσχώρησε σήμερα και ο Άρειος Πάγος και ειδικά το Ποινικό Τμήμα του.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ορίστηκε ήδη ο εισαγγελέας που θα κάνει πρόταση προς τους αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος και δεν είναι άλλη από την ίδια τη Ξένη Δημητρίου.

Για τους γνωρίζοντες τα δρώμενα στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και στα Ποινικά Τμήματα συμμετέχουν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι η κυρία Δημητρίου. Φυσικά και έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην σύνθεση Ποινικού Τμήματος αλλά αυτό στην καθημερινή πράξη δεν συμβαίνει.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share