Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία!

Με ποιά αποστολή;

21 Μαΐου 2019 16:45
Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία!

Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί σήμερα. Ένα αεροσκάφος F-16 θα πετάξει στον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας με στόχο να δοκιμάσει τις επικοινωνίες με επίγειους ελληνικούς σταθμούς, αφού αυτοί θα ελέγχουν ότι πετά στην περιοχή.

Η πτήση είναι η πρεμιέρα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετά από τη συμφωνία των Πρεσπών αναλαμβάνει τον έλγχο της Βόρειας Μακεδονίας. Οι γείτονες δεν διαθέτουν αεροπορία αλλά ούτε και ραντάρ για “να κάνουν τη δουλειά”. Η συμφωνία για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας υπογράφτηκε λίγα 24ωρα μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και την ομόλογό του στη Βόρεια Μακεδονία.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν θα ΄ναι καθόλου ευχάριστη στην Τουρκία η οποία όπως λένε οι πληροφορίες έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της στα Σκόπια.

Πηγή: militaire.gr

Σοβαρό ατύχημα με αεροπλάνο της Αεροπορίας Στρατού!

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε με αεροπλάνο της Αεροπορίας Στρατού!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ για το ατύχημα το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, ενώ στο αεροσκάφος προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Η ανακοίνωση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21 Μαΐου 2019, εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου U-17 CESSNA, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), ανετράπη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, στο Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Στο αεροσκάφος προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κιλκίς: Eξαρθρώθηκε σπείρα με χασίς!

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share