Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Καταρρέουν τα εστιατόρια του Jamie Oliver!

Κινδυνεύουν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας...

21 Μαΐου 2019 16:20
Καταρρέουν τα εστιατόρια του Jamie Oliver!

Ο Jamie Oliver είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ στον κόσμο. Από μικρός κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία η οποία όμως τώρα καταρρέει. Σύμφωνα με το BBC και τον Guardian, στις επιχειρήσεις του μπαίνουν διαχειριστές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Οι δυσάρεστες εξελίξεις αφορούν 25 εστιατόρια εκ των οποίων τα 23 είναι εκείνα της ιταλικής αλυσίδας που είχε ανοίξει ο διάσημος σεφ.

Ο ίδιος ο Oliver δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Jamie Oliver αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια του Oliver μόνο τον περασμένο χρόνο είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα.
Η αλυσίδα των εστιατορίων του σώθηκε από χρεοκοπία όταν ο ίδιος έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες. Όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Oliver έγινε διάσημος όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο τον εντόπισε σε ένα εστιατόριο στο Χάμερσμιθ το 1997. Τότεμ ξεκίνησε την εκπομπή The Naked Chef. Από τότε, έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία σε τηλεόραση, εκδόσεις και εστίαση.

Το 2015 ο Oliver έκλεισε την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease και 4 από τα εστιατόριά του με βρετανική κουζίνα δυο χρόνια αργότερα. Το 2017, αναγκάστηκε να σταματήσει την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Jamie, μετά από 10 χρόνια.

Πηγή: Newsit.gr

Folli Follie: Σε καθεστώς χρεοκοπίας τα ομόλογα του ομίλου

Σε καθεστώς χρεοκοπίας περιήλθαν και τυπικά τα δύο ομόλογα 249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικών φράγκων καθώς κατέστη άμεσα απαιτητή οφειλή ύψους 31 εκατ. ευρώ προς τη Schuldschein SA που έχει εκδώσει ο όμιλος Folli Follie.

Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για την κατάθεση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων διεκδίκησης αποζημιώσεων ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση της εταιρείας, η οποία γνωστοποίησε την καταγγελία Schuldschein με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με τους δανειστές μετά την άρση των προληπτικών μέτρων προστασίας.

Η FF Group, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές για την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Ταυτόχρονα, διεξάγονται διαβουλεύσεις με επενδυτές και πιστωτές για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αλλά και για τη συμμετοχή τους στη μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης.

Στο μεταξύ, η οφειλή της θυγατρικής FF Group Finance Luxembourg, ύψους 31 εκατ. ευρώ, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της μητρικής, κατέστη αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, έπειτα από καταγγελία του πιστωτή.

Η ανακοίνωση της FF Group

Η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η «Εταιρεία»), σε απάντηση και σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

- Η υπ' αριθμ. 7266/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την από 18.7.2018 αίτηση της Εταιρείας για την λήψη προληπτικών μέτρων κατ' άρθρον 106α του Ν. 3588/2007 με την υπ' αριθμ. 7266/2018 απόφασή του, συνεπεία της οποίας έπαυσε η ισχύς της προσωρινής διαταγής, η οποία εκδόθηκε στις 12.9.2018 (κατά τα αναφερόμενα στην από 14.9.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας).

Η Εταιρεία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας, την οποία καταβάλλει από κοινού με τους συμβούλους της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιοργάνωσής της, εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της και θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.

- Διαδικασία αναδιοργάνωσης

Η Εταιρεία και οι σύμβουλοί της εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους δανειστές της Εταιρείας για την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας. Παράλληλα, η Εταιρεία συνεχίζει τις συζητήσεις της με τρίτους επενδυτές και συγκεκριμένους πιστωτές της για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την συμμετοχή τους στην μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης.

Καταγγελία Schuldschein EUR31 m.

Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι η χρηματοοικονομική οφειλή της θυγατρικής της, FF Group Finance Luxembourg II SA, ποσού 31 εκ. Ευρώ, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της Εταιρείας, έχει καταστεί αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, λόγω της από 17.10.2018 καταγγελίας του μοναδικού κατόχου του Schuldschein ¤31 εκ. και της από 18.10.2018 κατάπτωσης της εγγύησης της Εταιρείας.

Λόγω του γεγονότος ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσμη και απαιτητή η ως άνω χρηματοοικονομική οφειλή, έχουν λάβει χώρα τα εξής Γεγονότα Παραβίασης (Events of Default):

Βάσει του όρου 8 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Ομολόγων CHF 150.000.000 3,25% λήξεως 2021 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II SA· και
Βάσει του όρου 10 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων EUR 249.500.000 1,75% 2019 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg SA.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για την δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share