Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Serial killer στην Κύπρο: Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του!

Εμφανίστηκε και πάλι χωρίς δικηγόρο!

21 Μαΐου 2019 10:45
Serial killer στην Κύπρο: Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του!

Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του serial killer στην Κύπρο. Ο 35χρονος οδηγήθηκε σήμερα για πέμπτη και εκτός απροόπτου τελευταία φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καθώς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα από την ημέρα της ανεύρεσης του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού ζήτησε ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξηγεί στον 35χρονο τη διαδικασία, τις κατηγορίες για τις οποίες θεωρείται ύποπτος και τα αιτήματα για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης.

Ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης καταθέτει τη μαρτυρία και αναφέρεται στα γεγονότα από την ημέρα της ανεύρεσης του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 550 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 70. Έχουν ληφθεί επίσης 427 τεκμήρια και αναμένονται αποτελέσματα από εξετάσεις. Θα γίνουν εξετάσεις και θα ληφθούν καταθέσεις για τα τεκμήρια.

Αναμένονται εξετάσεις από τεκμήρια που έλαβε η Αστυνομία στις 18/5, ημέρα κατά την οποία ο 35χρονος υπέδειξε θεληματικά σκηνές που σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Serial killer Κύπρου: Ανησυχούν ότι δεν θα βρεθεί η σορός της 6χρονης παρόλο που συνεχίζονται οι έρευνες!

Ανησυχούν ότι δεν θα βρεθεί η σορός της 6χρονης παρόλο που συνεχίζονται οι έρευνες για τα εγκλήματα που έκανε ο Serial killer της Κύπρου!

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη και σήμερα Κυριακή (19/05) σε πλήρη εξέλιξη με τους ειδικούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μπει επιτέλους μια τελεία στην ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσε ο serial killer. Οι αρχές μάλιστα ενίσχυσαν την ομάδα τους και με τέταρτο δύτη, προκειμένου να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα που πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη ο 35χρονος.

Ανησυχία να μην βρεθεί η 6χρονη

Μάλιστα, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας εξέφρασε σε δηλώσεις του τη βαθιά του ανησυχία για τον κίνδυνο να μην εντοπιστεί το πτώμα της εξάχρονης Σιέρρα, εξηγώντας πως λόγω της παρέλευσης του χρόνου από τη ρίψη του πτώματος του κοριτσιού στη λίμνη, μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε.

Έρευνες δίχως αποτέλεσμα, στασιμότητα στο Ξυλιάτο

Κατά τις έρευνες του Σαββάτου (18/05) πραγματοποιήθηκαν δύο καταδύσεις, χωρίς ωστόσο, να προκύψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Oπως γράφει το reporter.com.cy, στην πρώτη κατάδυση, ο δύτης έλεγξε συγκεκριμένο σημείο ανατολικά της λίμνης, βάθους 10 μέτρων, και κατά στην δεύτερη καταδύθηκε σε ανοίγματα νότια της λίμνης, βάθους 6 με 8 μέτρα.

Την ίδια ώρα, στασιμότητα επικρατεί στις έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου αναζητείται η σορός της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρύ Ρόους, την οποία ο 35χρονος serial killer πέταξε στη λίμνη, μετά τη δολοφονία της.

Ανανέωση και μετά καταχώρηση της υπόθεσης

Όσον αφορά τον 35χρονο serial killer, ο οποίος έχει παραδεχθεί τους φόνους πέντε γυναικών και δύο παιδιών, την ερχόμενη Τρίτη (21/05) θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του. Εν συνεχεία, οι Αρχές αναμένεται να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου, για να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν εναντίον του κατηγορούμενου θα καταχωρηθεί μία υπόθεση με όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ή εάν θα καταχωρηθούν ξεχωριστές υποθέσεις για κάθε φόνο καθώς και την υπόθεση βιασμού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share