Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός στους δρόμους της Αθήνας! Σε ποια σημεία υπάρχει απίστευτο μποτιλιάρισμα;

Δείτε εδώ!

20 Μαΐου 2019 09:52
Χαμός στους δρόμους της Αθήνας! Σε ποια σημεία υπάρχει απίστευτο μποτιλιάρισμα;

Χαμός στους δρόμους της Αθήνας! Σε ποια σημεία υπάρχει απίστευτο μποτιλιάρισμα; Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι καθημερινό φαινόμενο!

Πριν βγείτε να πάτε στην δουλειά σας δείτε ποιοι δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι!

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα εξής σημεία: Αθηνών - Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη - έξοδος) από Ιερά Οδό έως Αχαρνών, Αθηνών - Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών - είσοδος) από Αττική Οδό έως ΚΤΕΛ, Αλεξάνδρας (άνοδος), Μεσογείων (κάθοδος), Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη), Λ. Κηφισίας (άνοδος) από Κατεχάκη έως ύψος Φιλοθέης, Λ. Κηφισίας (κάθοδος) από ύψος Αμαρουσίου έως ύψος Φιλοθέης, Βασ. Σοφίας (άνοδος), Λ. Συγγρού (άνοδος) από Λαγουμιτζή, Λ. Ηλιουπόλεως, Λιμάνι Πειραιά.

Χαμός στους δρόμους: Δείτε που υπάρχει πρόβλημα!

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με τους δρόμους σε Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Βασιλίσσης Σοφίας να είναι απροσπέλαστοι.

Μποτιλιαρισμένοι είναι οι δρόμοι και στην Αθηνών-Λαμίας σε είσοδο και έξοδο. Στο «κόκκινο» βρίσκονται αυτή την ώρα η λεωφόρος Κηφισίας, σε άνοδο και κάθοδο και στην κάθοδο και η Συγγρού.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στο λιμάνι του Πειραιά, στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στην Περιφερειακή Καρέα προς Αθήνα.

Προσοχή: Oι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες επαναλειτουργούν!

Επαναλειτουργία των φωτογραφικών καμερών στις λεωφορειολωρίδες ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος των δρομολογίων.

Η ενεργοποίησής τους σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ θα επιφέρει και μείωση στα έξοδα του Οργανισμού καθώς θα χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια ανά βάρδια.

Οι λεωφορειολωρίδες είχαν κατασκευαστεί με στόχο να κινούνται σε αυτές αποκλειστικά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ώστε να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα ακόμη και σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.

Ωστόσο η μη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων αλλά και οι βλάβες στις φωτογραφικές κάμερες ουσιαστικά επέτρεψαν σε όλους τους οδηγούς να κινούνται επίσης στις λωρίδες για τα λεωφορεία με αποτέλεσμα ο χρόνος των δρομολογίων να πολλαπλασιαστεί.

Νέα σύμβαση

Για την επαναλειτουργία των φωτογραφικών καμερών ο ΟΑΣΑ προχώρησε την υπογραφή σύμβασης τον Απρίλιο με εταιρεία για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων.

Παράλληλα η εταιρεία που έχει σύμβαση διάρκειας ενός έτους οφείλει μεταξύ άλλων να παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 διενεργήθηκαν 2.592 μεταφορές παράνομα σταθμευμένων οχημάτων και αφαιρέθηκαν πινακίδες ή βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 776 οχήματα.

Αντίστοιχα για παραβίαση της απαγόρευσης χρήσης των λεωφορειολωρίδων, το 2016, βεβαιώθηκαν 2.929 παραβάσεις και για παράνομη στάθμευση σ’ αυτές 1.725 παραβάσεις.

Οι λωρίδες κίνησης των αστικών συγκοινωνιών, στην Αττική ανέρχονται σε 52,3 χιλιόμετρα και οι παραβάσεις είναι πολύ συχνές…

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ναύπλιο: Επιτέθηκαν σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας!

Μακελειό τη Βραζιλία: 11 νεκροί από επίθεση σε μπαρ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share