Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μακελειό τη Βραζιλία: 11 νεκροί από επίθεση σε μπαρ!

Τι δήλωσε ο υπουργός της πολιτείας;

20 Μαΐου 2019 09:11
Μακελειό τη Βραζιλία: 11 νεκροί από επίθεση σε μπαρ!

Έντεκα νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ στη βόρεια Βραζιλία την Κυριακή.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας Παρά δήλωσε: «Διενεργούμε έρευνα». Άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχει τεθεί υπό κράτηση μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Όπως ανέφερε, έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, τα υπόλοιπα πέντε άνδρες. Επτά ένοπλοι έφτασαν στο σημείο με μια μοτοσικλέτα και τρία αυτοκίνητα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι στη Βραζιλία καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη, που διαπράττονται κυρίως με τη χρήση πυροβόλων όπλων: ο αριθμός των φόνων ανήλθε σε 64.000 το 2017, ήταν δηλαδή υπερτριπλάσιος του επιπέδου της ενδημικής βίας όπως το ορίζει ο ΟΗΕ.

Σοκ στη Βραζιλία: Σκότωσε τη μητέρα του με 50 μαχαιριές για να αγοράσει ναρκωτικά!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η δολοφονία μιας μητέρας από τον ίδιο της το γιο με 50 μαχαιριές. Ο μητροκτόνος άδειασε τον τραπεζικό της λογαριασμό για να προμηθευτεί κοκαΐνη.

Όπως ομολόγησε ο 32χρονος, τη μητέρα του αρχικά τη χτύπησε με ένα γυάλινο ποτήρι και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε δεκάδες φορές επειδή θύμωσε γιατί η 51χρονη αρνήθηκε να του δώσει την κάρτα της προκειμένου να «σηκώσει» χρήματα από ΑΤΜ για να αγοράσει ναρκωτικά.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο μητροκτόνος προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του από τον τόπο του εγκλήματος ενώ δεν δίστασε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία προκειμένου να καταγγείλλει ως δολοφόνο τον φίλο της μητέρας του.

Τα στοιχεία, ωστόσο, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί - τα ματωμένα ρούχα του 31χρονου, τα αποτυπώματα από τα πόδια του που είχαν πατήσει στο αίμα και οι μαρτυρίες ότι κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο δεν είχε μπει στο διαμέρισμα - τους οδήγησαν στα ίχνη του μητροκτόνου τον οποίο και συνέλαβαν.

«Μας είπε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης το προηγούμενο βράδυ του φονικού και ότι το πρωί της Κυριακής δεν είχε άλλα χρήματα» δήλωσε ο αστυνομικός Σέρτζιο Φερέιρα ντο Κάρμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share