Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα!

Τι ανέφερε η σημερινή ανακοίνωση;

19 Μαΐου 2019 19:20
Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα!

Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Ξένη Δημητρίου για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Ειδικότερα, η ¨Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι «μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, κινούμενη στο πλαίσιο της χθεσινής δήλωσης του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σε σημερινή ανακοίνωσή της καλύπτει πλήρως την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τη άσκηση αναίρεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, «κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Να σημειωθεί ότι τόσο χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και σήμερα η εν λόγω ¨Ενωσης δεν αναφέρουν το πρόσωπο που αφορά η ενεργεία της άσκησης αναίρεσης.

Η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Κουφοντίνα την Τρίτη θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο!

Δημήτρης Κουφοντίνας

Η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα την Τρίτη θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο! Σούπερ-εξπρές ορίστηκε η συζήτηση για τις 21 Μαΐου!

Σήμερα Σάββατο, ημέρα αργίας για τα δικαστήρια, προσδιορίστηκε η ημερομηνία συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού, που είναι η ερχόμενη Τρίτη.

Πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά του Αρείου Πάγου. Προσδιορίστηκε ήδη με διαδικασίες σουπερ εξπρές να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε χθες αργά το βράδυ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλαδή, σε όλο αυτό το απροκάλυπτο πολιτικό παιχνίδι που ξεκίνησε χθες το βράδυ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δια της Ξένης Δημητρίου προσχώρησε σήμερα και ο Άρειος Πάγος και ειδικά το Ποινικό Τμήμα του.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ορίστηκε ήδη ο εισαγγελέας που θα κάνει πρόταση προς τους αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος και δεν είναι άλλη από την ίδια τη Ξένη Δημητρίου.

Για τους γνωρίζοντες τα δρώμενα στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και στα Ποινικά Τμήματα συμμετέχουν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι η κυρία Δημητρίου. Φυσικά και έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην σύνθεση Ποινικού Τμήματος αλλά αυτό στην καθημερινή πράξη δεν συμβαίνει.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share