Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Κω!

Πόσα ρίχτερ ήταν;

19 Μαΐου 2019 15:02
Ισχυρός σεισμός στην Κω!

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Κώ!

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κω, όπου ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου. Τι έδειξαν οι πρώτες μετρήσεις για το επίκεντρο του σεισμού.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Να σημειωθεί πως λίγη ώρα μετά την δόνηση, το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού, άρχισε να δέχεται κλήσεις από κατοίκους του νησιού, που ζητούσαν να μάθουν πληροφορίες για τον σεισμό.

Κλειστά τα σχολεία στην Ηλεία: Φόβος για ισχυρότερο σεισμό!

Μεγάλη ανησυχία εκφράζουν οι κάτοικοι της Ηλείας λόγω των τελευταίων σεισμών. Και σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πέρασαν ένα ακόμη 24ωρο με δονήσεις και τη γνωστή, τρομακτική βοή.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους, όμως ζητούν επίσημη ενημέρωση για τη σεισμική δραστηριότητα από τις αρμόδιες Αρχές.

«Δύο μήνες τώρα ζούμε με αυτό το πρωτόγνωρο για μας φαινόμενο και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από το Γεωδυναμικό, από το Αστεροσκοπείο, από γεωλόγους» ανέφεραν, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

Την ανησυχία ενέτειναν οι δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται οι δονήσεις των τελευταίων ημερών να είναι «προάγγελοι» ενός πιο ισχυρού σεισμού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share