Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Serial killer της Κύπρου: Σε απευθείας δίκη ο κατηγορούμενος! - Οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται!

Ποιες είναι οι εξελίξεις;

18 Μαΐου 2019 14:04
Serial killer της Κύπρου: Σε απευθείας δίκη ο κατηγορούμενος! - Οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται!

Ποιες είναι οι νέες εξελίξεις για την δίκη του Serial killer της Κύπρου; Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει μέχρι να εντοπίσουν τις δύο σορούς θυμάτων.

Το σενάριο να πάνε οι ανακριτές σε δίκη χωρίς τις δύο σορούς θυμάτων είναι ορατό, αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη στις έρευνες που συνεχίζονται στις δύο λίμνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο. Αυτό ουδόλως διαφοροποιεί την κατάσταση και ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς θα αντιμετωπίσει κατηγορίες απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης για επτά φόνους καθώς και την υπόθεση του βιασμού γυναίκας.

Αυτό που θα ξεκαθαρίσει στο τέλος είναι κατά πόσο θα διεξαχθεί δίκη μόνο για την κατηγορία του βιασμού, αφού ο 35χρονος αρνείται ότι βίασε τη 19χρονη, ενώ παραδέχεται τις δολοφονίες. Κι αυτό νοουμένου ότι ο ύποπτος θα διατηρήσει την ίδια στάση, δηλαδή θα παραδεχθεί τις επτά δολοφονίες ώστε να μην χρειαστεί να γίνει ακρόαση.

Στο δικαστήριο οδηγείται οριστικά την ερχόμενη Τρίτη ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου προκειμένου να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του προκειμένου να δοθεί χρόνος στους ανακριτές να ετοιμάσουν τη δικογραφία για καταχώρησή της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το ιδανικό για τους ανακριτές θα ήταν να φτάσουν στο δικαστήριο έχοντας εντοπίσει όλες τις σορούς των θυμάτων. Υπήρξε παλαιότερα περίπτωση δολοφονίας που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να εντοπιστεί το πτώμα και το δικαστήριο αποδέχθηκε πως επρόκειτο για νεκρό άτομο, σύμφωνα με το philenews.com.

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει λάβει για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση πάνω από 460 καταθέσεις και 360 τεκμήρια, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από εξετάσεις DNA για ταυτοποίηση θυμάτων. Σύντομα ολοκληρώνει τις έρευνές του επί ηλεκτρονικών δεδομένων το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συμπληρώθηκαν οι έρευνες για την υπόθεση βιασμού, άσεμνης επίθεσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν καταγγελία από γυναίκα η οποία υποβλήθηκε μετά τη σύλληψη του 35χρονου.
Στο μεταξύ, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίστηκαν και χθες με αμείωτο ρυθμό, αφού οι εμπειρογνώμονες που τις καθοδηγούν είναι πεπεισμένοι ότι εκεί βρίσκεται το άψυχο σώμα της Μαρικάρ Βαλντέζ, κλεισμένο σε βαλίτσα. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να ελεγχθεί περιμετρικά όλη η λίμνη, ώστε να αποφασιστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα. Πάντως, δεν αποκλείεται η τρίτη βαλίτσα να έχει σκεπαστεί με όγκους λάσπης και να είναι αδύνατον να εντοπιστεί.

Όσον αφορά στις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αυτές είναι στάσιμες αφού έχει δοθεί προτεραιότητα στην Κόκκινη Λίμνη. Στη λίμνη Ξυλιάτου όπως ομολόγησε ο 35χρονος στρατιωτικός, είχε ρίψει τη σορό της 6χρονος Σιέρρα Γκράτζε, κόρης της επίσης δολοφονημένης Μαίρη Ρόουζ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Σύμφωνα με τον 35χρονο, είχε τυλίξει το άψυχο σώμα της 6χρονης σε σεντόνι και στη συνέχεια το έδεσε σε τσιμεντομπλόκ ώστε να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στον βυθό.

Σοκάρει πάλι ο Serial killer Κύπρου: "Τι 7 ισόβια τι 17.. δεν έκανα άλλους φόνους"!

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, η Κύπρος αλλά και όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από την φοβερή ιστορία του serial killer της Κύπρου.

Οδεύουν προς το τέλος τους οι έρευνες της Αστυνομίας για τους πολλαπλούς φόνους γυναικών και παιδιών, με τους ανακριτές να έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται, ενώ έχουν ουσιαστικά απαντηθεί όλα τα ερωτήματα γύρω από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ζητήσουν νομική καθοδήγηση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του για τελευταία φορά, ή αν θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. Εκτιμάται ότι θα ζητηθεί ακόμη ένα –το πέμπτο– διάταγμα κράτησης ώστε να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να ετοιμαστεί το κατηγορητήριο. Αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από το αν θα βρεθούν οι δύο σοροί που αναζητούνται σε αντίστοιχες λίμνες στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η Αστυνομία θα προχωρήσει και θα καταχωρήσει υπόθεση που θα αφορά τους εφτά φόνους και τον βιασμό 19χρονης, ασχέτως αν δεν έχουν εντοπιστεί οι σοροί της Μαρικάρ Βαλντέζ, 29 ετών, από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης Σιέρρα Γκράτζε, κόρη της επίσης δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στον «Φ», η Αστυνομία για ανθρωπιστικούς λόγους θα συνεχίσει τις έρευνές της στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς εντοπισμό των δύο σορών που, όπως ομολόγησε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, πέταξε μετά τη δολοφονία τους.

Η Αστυνομία έχει αποκομίσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα του «Ορέστη» όχι μόνο γιατί το ανέφερε ο ίδιος αλλά και επειδή έχουν ερευνηθεί τα προφίλ και των 32 γυναικών με τις οποίες μιλούσε διαδικτυακά και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια που να ελλείπει. Επίσης, στον κατάλογο των εξαφανισμένων γυναικών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 82 γυναίκες που είναι δηλωμένες ότι ελλείπουν από το 1980 μέχρι σήμερα, ωστόσο καμιάς το προφίλ δεν ταιριάζει με αυτές που σκότωνε ο 35χρονος.

Αυτά τα δύο στοιχεία συν το γεγονός ότι ο 35χρονος εμμένει στη θέση του, ότι δηλαδή δεν έχει διαπράξει άλλους φόνους, πέραν των επτά που έχει ομολογήσει στις Αρχές, οδηγούν τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Ωστόσο, συνεχίζουν να ερευνούν όποια πληροφορία φτάσει στα χέρια τους για οτιδήποτε το ύποπτο. Μάλιστα ο ίδιος ο 35χρονος ανέφερε στα απανωτά ερωτήματα αν σκότωσε και άλλες γυναίκες: «τι εφτά ισόβια τι 17, αφού δεν διέπραξα άλλους, εκατάφερα να το ελέγξω».

Στο μεταξύ, στα τέσσερα σημεία που σηματοδοτήθηκαν νοτιοανατολικά στην Κόκκινη Λίμνη, επικεντρώθηκαν οι χθεσινές έρευνες της ΕΜΑΚ και των δυτών, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον σε κάποιο από αυτά κρύβεται η τρίτη βαλίτσα θανάτου, εντός της οποίας βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ που στραγγαλίστηκε από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου.

Οι δύτες υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα, καταδύονταν και αναδύονταν στα κόκκινα νερά ερευνώντας μέτρο προς μέτρο τον βυθό, ο οποίος είναι γεμάτος από λάσπη. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε στην Κόκκινη Λίμνη ούτε στη λίμνη Μεμί. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των Αρχών και τις τεχνολογικές υποδομές που επιστράτευσαν, οι συνθήκες που επικρατούν καθιστούν το έργο τους πολύ δύσκολο και όσο περνούν οι μέρες θεωρείται απομακρυσμένο το γεγονός να εντοπιστεί οτιδήποτε. Ωστόσο, τα μέλη που επιχειρούν όλες αυτές τις μέρες, δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και συνεχίζουν μέχρι να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα της φρίκης. Σήμερα θα επιχειρήσουν στη νότια πλευρά της λίμνης.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών εκτιμούν πως είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη, γι’ αυτό και επικεντρώθηκαν εκεί οι έρευνες, παρά τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Ξυλιάτου, επειδή έχει εντοπιστεί το τρίτο τσιμεντομπλόκ με το οποίο ήταν δεμένη η βαλίτσα του θανάτου. Όπως εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες, η 6χρονη ήταν εκτεθειμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα χώρο όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί, ενώ η σορός της Μάρικαρ βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Πηγή: plilenews.com

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share