Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρίκη στη Γαλλία: Γιατρός δηλητηρίασε 24 ασθενείς για να πάθουν καρδιακή ανακοπή και να τους επαναφέρει στη ζωή!

Αρνείται τις κατηγορίες!

17 Μαΐου 2019 14:36
Φρίκη στη Γαλλία: Γιατρός δηλητηρίασε 24 ασθενείς για να πάθουν καρδιακή ανακοπή και να τους επαναφέρει στη ζωή!

Ένας γιατρός στην Γαλλία είναι ύποπτος για τη δηλητηρίαση ασθενών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων με στόχο να τους προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και μετά να γίνει ο ήρωας που θα τους επανέφερε στη ζωή.

Σε εννέα περιπτώσεις, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο γιατρός απέτυχε και οι άνθρωποι πέθαναν. Οι ανακριτές βρήκαν στοιχεία που συνδέουν τον 47χρονο, Φρεντερίκ Πεσιέ με 24 περιπτώσεις δηλητηρίασης από συνολικά 66 ύποπτα περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων στην κλινική στην οποία εργαζόταν, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μπεζανσόν Ετιέν Μαντό σε δημοσιογράφους.

«Ο κ. Πεσιέ εμφανίζεται ως ο κοινός παρανομαστής σε αυτά τα ατυχή και σοβαρά περιστατικά τα οποία φαίνεται να συνδέονται με μια οξεία σύγκρουση με άλλους αναισθησιολόγους ή χειρουργούς στην κλινική Saint-Vincent», σημείωσε ο Μαντό.

Ο Πεσιέ είναι ύποπτος για την παροχή θανάσιμων δόσεων χλωριούχου καλίου ή αναισθητικών στο σύστημα έγχυσης κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, διευκρίνισε ο Μαντό.

Αρνείται τις κατηγορίες, αλλά η εισαγγελία ζήτησε να παραμείνει υπό κράτηση ενόψει της δίκης του, κατά την οποία μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Οι κατηγορίες στηρίζονται σε μια δέσμη στοιχείων που συγκλίνουν», σημείωσε ο Μαντό, διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε έμμεσα αποδεικτικά στοιχεία, καθώς ο γιατρός δεν πιάστηκε επ'αυτοφώρω.

Ο Πεσιέ ήταν «πανταχού παρών» στη διαδικασία της ανάνηψης ασθενών έπειτα από ύποπτες καρδιακές ανακοπές και οι συνάδελφοί του έκριναν ύποπτο ότι έκανε πολύ γρήγορα τη διάγνωση υπερβολικών δόσεων αναισθητικών, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.
Ο Πεσιέ ήταν ο μόνος γιατρός που ήταν παρών σε όλα τα περιστατικά στα οποία βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου ή διαγνώστηκαν υπερβολικές δόσεις αναισθητικών. Τα περιστατικά αυτά ήταν επίσης περισσότερα σε περιόδους «έντονων συγκρούσεων», μεταξύ του Πεσιέ και συναδέλφων του, σημείωσε επίσης ο Μαντό.



Συνέχεια στην τραγωδία με τον γιατρό στο Πακιστάν: Πάνω από 400 τα θύματα του!

Η φρίκη στο χωριό Λαρκάνα του Νοτίου Πακιστάν δεν φαίνεται να σταματάει. Τουλάχιστον 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIVστο χωριό τις τελευταίες εβδομάδες από τον γιατρό που χρησιμοποίησε σε όλους όσους εξετάστηκαν, μία μολυσμένη σύριγγα.

Παρότι το AIDS στο Πακιστάν δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και των εργαζομένων του σεξ με τρόπο παρόμοιο με την Ευρώπη της δεκαετίας του 1980 και πλέον ο ρυθμός μόλυνσης της ασθένειας στη χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ασία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Λαμβάνοντας υπόψιν και την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υποδομών, αλλά και την ύπαρξη αρκετών "τσαρλατάνων", η αντιμετώπιση μίας επερχόμενης επιδημίας, φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη...

Αδιανόητο στο Πακιστάν: Γιατρός μόλυνε με HIV 90 ανθρώπους!

Από τον ιό του HIV προσβλήθηκαν 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και περίπου 65 παιδιά, στοΠακιστάν αφού ένας γιατρός χρησιμοποίησε σε όλους μία μολυσμένη σύριγγα.

"Συλλάβαμε τον γιατρό", δήλωσε ο Κάμραν Νάουαζ, επικεφαλής της αστυνομίας της Λαρκάνα στο νότιο Πακιστάν, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. "Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, χρησιμοποιούσε μία και μόνο σύριγγα για χορήγηση φαρμάκων", συνέχισε, προσθέτοντας ότι και ο γιατρός είναι θετικός στον ιό HIV.

Αστυνομικό έγγραφο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του AFP αναφέρει ότι μία κλινική "είναι η πηγή της μετάδοσης της ασθένειας", χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν ο εν λόγω γιατρός εργαζόταν σε αυτή.

"Περισσότεροι από 90 άνθρωποι", ανάμεσά τους περίπου 65 παιδιά, βρέθηκαν "θετικά" στον ιό του HIV, επεσήμανε ο δρ Άμπντουλ Ρέχαμαν υγειονομικός υπεύθυνος της Λαρκάνα.

Και άλλο στέλεχος των υγειονομικών αρχών της Λαρκάνα επιβεβαίωση τη μόλυνση αυτή, αναφέροντας όμως λίγο διαφορετικούς αριθμούς.

"Ελέγχθηκε το αίμα των γονιών των παιδιών που έχουν μολυνθεί, όμως τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά", δήλωσε ο δρ Άζρα Πεσούχο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ όπου ανήκει η Λαρκάνα. Ο Πεσούχο επιβεβαίωσε τη σύλληψη του γιατρού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share