Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Προσοχή σήμερα..." Μεγάλη επιδείνωση του καιρού! Αστεροσκοπείο και Τάσος Αρνιακός προειδοποιούν!

Έντονα φαινόμενα!

17 Μαΐου 2019 10:34

Επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός σε ολόκληρη την Ελλάδα και ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα, ακόμα και χαλαζοπτώσεις...

"Προσοχή σήμερα..." είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση ο έμπειρος μετεωρολόγος του ANT1, ο οποίος επιβεβαιώνει από την επερχόμενη θερμή εισβολή που θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε επίπεδα κοντά ή και λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς.

Ποιες θα είναι οι περιοχές, όμως, που θα έχουν σήμερα έντονες βροχές, καταιγίδες και πιθανότατα χαλάζι;

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι έως το βράδυ - H πρόβλεψη του Αστεροσκοπείου

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το προγνωστικό μοντέλο BOLAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα αναμένονται κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Λόγω των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων, η μετεωρολογική υπηρεσία του ΕΑΑ συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις και στις δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους.

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο! Ετοιμαστείτε για παραλίες!

Κι όμως! Ο καύσωνας ξεκινά και επίσημα από το ερχόμενο σαββατοκύριακο!

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει πως τις επόμενες μέρες θα έχουμε θερμή εισβολή. Συγκεκριμένα, από το σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη θα ανέβει αρκετά η θερμοκρασία τα μεσημέρια, στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Από την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share