Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παγκόσμια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας της γυάλινης πυραμίδας του Λούβρο!

Μεγάλη θλίψη...

17 Μαΐου 2019 09:46
Παγκόσμια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας της γυάλινης πυραμίδας του Λούβρο!

Ο Ι.Μ Πέι ήταν ο αρχιτέκτονας την περίφημης γυάλινης πυραμίδας που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρο στο Παρίσι.

Ο Κινέζος αρχιτέκτονας Ι.Μ. Πέι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών.

Ο γιος του Τσεν Τσουνγκ Πέι δήλωσε στους New York Times ότι ο πατέρας του πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά δημιουργήματα του συγκαταλέγονται οι γυάλινες πυραμίδες στην είσοδο του Λούβρου, ο ουρανοξύστης της Bank of China στο Χονγκ Κονγκ και η προεδρική βιβλιοθήκη του Τζον Φ. Κένεντι στη Βοστόνη.

Ο Πέι, ο οποίος θεωρείται από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα, ήταν ταγμένος στο μοντερνισμό σε όλη του τη ζωή. Αν και κανένα από τα κτίρια του δεν μπορεί να θεωρηθεί παραδοσιακό ή παλιομοδίτικο, η εκδοχή του μοντερνισμού που πρέσβευε , με την απλή γεωμετρία και τις πολλές γωνίες, θεωρείται από πολλούς, ακριβώς αυτό σε σύγκριση με τις νεότερες αρχιτεκτονικές τάσεις.

Σοκ: Πέθανε Έλληνας μουσικός την ώρα που έπαιζε σε αφιέρωμα για τον Νικόλα Άσιμο!

Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε χθες το βράδυ το φινάλε του αφιερώματος στον Νικόλα Άσιμο, καθώς ο 57χρονος μουσικός και δισκοπώλης Δημήτρης Χατζής έπαθε ανακοπή και πέθανεακαριαία επί σκηνής!

Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα όταν οι One Nation Underground, το συγκρότημα του Δημήτρη Χατζή, μέλος των οποίων εδώ και δύο μήνες ήταν ο έμπειρος ντράμερ Μάνος Νεόφυτος, έπαιζαν το τέταρτο κομμάτι τους. Ο Δημήτρης Χατζής φαίνεται να ένοιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και σωριάστηκε κάτω. Επικράτησε πανικός μέσα στη γεμάτη αίθουσα του «Romantzo-Bios» στην οδό Αναξαγόρα 3-5, στο κέντρο της Αθήνας και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφθασε μετά από περίπου μισή ώρα κι ενώ προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις στη ζωή. Μάταια όμως. Οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο Μάνος Νεόφυτος περιγράφει τι ακριβώς έγινε: «Αυτό που έζησα δεν το έχω ξαναζήσει και εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν μουσικό. Ενώ παίζαμε με πλησίασε ο Δημήτρης και κάτι προσπάθησε να μου πει στο αυτί, αλλά δεν κατάλαβα τι μέσα στο θόρυβο. Τον είδα αμέσως μετά να βγάζει την κιθάρα και να την ακουμπά κάτω. Αμέσως μετά έπεσε από τη σκηνή κάτω στο πάτωμα και καλέσαμε βοήθεια. Δυστυχώς πέθανε».

O Δημήτρης Χατζής διατηρούσε το ιστορικό δισκάδικο «Music Machine» στην οδό Διδότου 16, στο Κολωνάκι, που ήταν ίσως το πιο artistic δισκάδικο της χώρας και το είχαν επισκεφτεί ο Eric Burdon και η Lady Gaga μεταξύ άλλων, όταν ήρθαν για συναυλίες στην Αθήνα, ενώ εκεί έχουν γίνει αρκετά γυρίσματα, όπως της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Τα Στέκια». Το δισκάδικό του είχε αμερικάνικη ατμόσφαιρα, καθώς ο ίδιος είχε ζήσει εκεί και ήταν λάτρης των 50ς-60ς και των παλιών αυτοκινήτων που οδηγούσε κι ο ίδιος. Τζουκ μποξ στη βιτρίνα και vintage έπιπλα. Αρχικά το 1982, το «Music Machine» είχε ανοίξει στη Σόλωνος, με 50s πάντα αισθητική.

Ο Δημήτρης Χατζής υπήρξε κιθαρίστας και συνθέτης του ψυχεδελικού garage-rock συγκροτήματος Allison και είχε γράψει αρκετές συνθέσεις ψυχεδελικού garage-rock με αγγλικό στίχο. Κυκλοφόρησαν το δίσκο «People from outer space» το 2009.

Σοκ στην Εύβοια: Πέθανε καθισμένoς σε καρέκλα στην κουζίνα του!

Ο 65χρονος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα φανούν από την νεκροψία-νεκροτομή...

Σε κατάσταση σήψης βρέθηκε ένας 65χρονος. Ο άνδρας διέμενε στο Βαθύ Αυλίδας και οι γείτονες ήταν αυτοί που ενημέρωσαν την αστυνομία, αφού τις τελευταίες ημέρες είχε εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλκίδας που πήγαν στο σπίτι, τον βρήκαν νεκρό, μέσα στην κουζίνα καθισμένο σε καρέκλα. Μάλιστα ήταν σε κατάσταση αρχόμενης σήψης.

Ο 65χρονος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα φανούν από την νεκροψία-νεκροτομή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Παγκόσμια συγκίνηση: Πέθανε η Ντόρις Ντέι!

Τραγωδία: Πέθανε ένα από τα θύματα στο τροχαίο της Πατησίων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share