Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ουάσινγκτον: 4 συλλήψεις μετά την έφοδο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας!

Δείτε εδώ!

16 Μαΐου 2019 21:06
Ουάσινγκτον: 4 συλλήψεις μετά την έφοδο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας!

Έγιναν τέσσερις συλλήψεις μετά την έφοδο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον!

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να συλλάβει διαδηλωτές, σύμφωνα με έναν εκ των ιδρυτών της αντιπολεμικής ομάδας Code Pink.

Όπως ανέφερε στο Twitter ο Benjamin, η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει ομάδα διαδηλωτών που έχουν καταλάβει το κτήριο από τον περασμένο μήνα.

Ο ακτιβιστής πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερις διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Πριν από δύο ημέρες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, αρμόδιος για θέματα που εφάπτονται της Βόρειας Αμερικής, σημείωσε πως δεν έχει υπάρξει καμία εξουσιοδότηση για την είσοδο των αμερικανικών δυνάμεων στην πρεσβεία.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι άνδρες της βοήθησαν τους πράκτορες της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκτελέσουν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση του Γκουαϊδό ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να απομακρυνθούν οι καταληψίες από την πρεσβεία.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν και ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους τέσσερις διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε σήμερα την «παραβίαση» της πρεσβείας της χώρας του στην Ουάσινγκτον στην οποία εισήλθαν Αμερικανοί αστυνομικοί για να γνωστοποιήσουν σε ακτιβιστές υπέρ της κυβέρνησης Μαδούρο που κάνουν κατάληψη στο κτίριο ότι θα τους διώξουν από εκεί.

«Παραβίασαν τον χώρο της πρεσβείας», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «είναι αυτός που ευθύνεται βάσει του διεθνούς δικαίου γι'αυτήν την σοβαρή παραβίαση, όχι μόνον σε νομική αλλά και σε ηθική βάση», πρόσθεσε.

Τραγωδία στην Χαλκίδα: Βρέθηκε νεκρός 65χρονος μετά από μέρες στο σπίτι του!

Τραγωδία στην Χαλκίδα! Βρέθηκε νεκρός 65χρονος μετά από μέρες στο σπίτι του! Τι αναφέρει η Αστυνομία;

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες γύρω στις 13:30’, καθώς ο άτυχος άνδρας είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής. Αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκίδας που μπήκαν στο σπίτι βρήκαν τον 65χρονο να κάθεται στην καρέκλα του, ενώ από την αυτοψία στο χώρο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Νεκρό μέσα στο σπίτι τους σε αρχόμενη σήψη, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) ένας 65χρονος στο Βαθύ Αυλίδος.

Σημειώνεται πάντως ότι στο παρελθόν ο 65χρονος, που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, φέρεται να είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει.

Από το ΑΤ Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share