Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ!

Προειδοποίηση για Τσουνάμι!

16 Μαΐου 2019 19:58
Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ!

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ελ Σαλβαδόρ στην Λατινική Αμερική. Ο σεισμός έγινε πριν λίγη ώρα και επικρατεί μεγάλη ανησυχία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 48 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις του Ελ Σαλβαδόρ και της Νικαράγουας, η δόνηση έγινε αισθητή και στις δύο χώρες.

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο.


Λόγω του σεισμού αλλά και του κυκλώνα Ότο, που πλήττει τις περιοχές του Ελ Σαλβαδόρ, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα.


Σεισμός 4,9 ρίχτερ στην Ινδονησία!

Σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Τον μήνα Απρίλιο η Σουμάτρα δοκιμάστηκε από πλημμύρες που ανάγκασαν τουλάχιστον 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα!

Επιφανειακός σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις λίγο μετά τις 3 το πρωί στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις έξι χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κυλλήνης και στα 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πύργου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share