Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Στράτος Μαυροειδάκος: “Αγνοούνται” πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά περιπολικών!

Τι καταγγέλλει;

16 Μαΐου 2019 19:15
Στράτος Μαυροειδάκος: “Αγνοούνται” πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά περιπολικών!

“Αγνοούνται” πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά περιπολικών καταγγέλλει ο Στράτος Μαυροειδάκος, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας!

“Για καιρό αναρωτιόμουν αν από την Περιφέρεια Αττικής έχουν απορροφηθεί προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αγορά περιπολικών” λέει ο Στράτος Μαυροειδάκος,“Επικοινώνησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου μαζί μου και μου ανέφερε ότι έχει απορροφηθεί ένα κονδύλι της τάξης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει διατεθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη” προσθέτει και αναρωτιέται “γιατί δεν έχει παραλειφθεί ούτε ένα περιπολικό, ούτε μία μηχανή μέχρι τώρα”.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας, Στράτος Μαυροειδάκος, καταγγέλλει ότι ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει απορροφήσει προγράμματα ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, για αγορά περιπολικών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα έχει παραδώσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για αγορά περιπολικών και μοτοσυκλετών.

Περιπολικό

“Αναρωτιέμαι ακόμα, αν όντως αυτά τα χρήματα είναι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν έχουν διατεθεί κάπου αλλού ή όχι” συμπληρώνει ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι αυτός και οι συνάδελφοί του αναμένουν “με μεγάλη αγωνία απαντήσεις”.

Εδώ και χρόνια, πάγιο αίτημα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η ανανέωση του στόλου τους, καθώς και όλου του εξοπλισμού τους, τον οποίο χαρακτηρίζουν από διαλυμένο έως επικίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η οικονομική κρίση «γονάτισε» και την Ελληνική Αστυνομία και αυτό αποτυπώνεται στην τραγική εικόνα των οχημάτων και δικύκλων του Σώματος, καθώς και στην κακή κατάσταση του όλου εξοπλισμού των ανδρών που υπηρετούν στο Σώμα.

Περιπολικό

Από το 2010 και μετά, οι περικοπές έκαναν σχεδόν απαγορευτική την όποια ιδέα ανανέωσης του στόλου και όσα νέα οχήματα εντάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία προέρχονται από δωρεές. Επιπλέον, εκατοντάδες περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ. ανά την Ελλάδα μένουν εκτός υπηρεσίας λόγω βλαβών.

Όσο για αυτά που κινούνται, ένας μεγάλος αριθμός τους είναι περιπολικά – «σαράβαλα» ηλικίας δεκαετιών, που κινούνται με φθαρμένα ελαστικά, χωρίς σωστό σύστημα διεύθυνσης, που είναι επισφαλή για οδήγηση, καθώς στα περισσότερα από αυτά δεν γίνεται η ανάλογη συντήρηση.

Σύμφωνα κατά καιρούς καταγγελίες αστυνομικών, ένας μεγάλος αριθμός των περιπολικών είναι προβληματικά και το γεγονός αυτό βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές όσων τα χρησιμοποιούν, ενώ αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο στο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αφού πολλά από αυτά δεν έχουν και τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες μιας καταδίωξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες δεν έχει προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και αντικατάστασή τους, παρά τις φωνές που ακούγονται για άμεση παρέμβαση στο θέμα.

Η ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ, είναι επιτακτική και ένα από τα πάγια αιτήματα και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας.“Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι τα περισσότερα διαλυμένα και τα περιπολικά έχουν διανύσει τον κύκλο ζωής τους, έχουν πάνω από 500.000 ή 600.000 χιλιόμετρα και δεν είναι για να κυκλοφορούν στους δρόμους. Είναι περιπολικά φέρετρα. Ένα από τα αιτήματα μας ήταν η ανανέωσή τους” λέει, μιλώντας o Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Αναρχικοί διέκοψαν τον δελτίο της ΕΡΤ3 για τον Κουφοντίνα!

Αναρχικοί Δημήτρης Κουφοντίνας

Παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οι αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, πέταξαν τρικάκια, ζητώντας τη χορήγηση της έβδομης τακτικής του άδειας και διάβασαν το εξής κείμενο, όπως αναρτήθηκε και σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Πετάχτηκαν τρικάκια και διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο:

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ που βρίσκεται σε απεργία πείνας από 2/5, με αίτημα του τη χορήγηση της έβδομης τακτικής άδειας του.

Στις 27 Φεβρουαρίου το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου μετά την αρχική απόρριψη από τον εισαγγελέα της φυλακής, απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση της έβδομης τακτικής άδειας του Δ. Κουφοντίνα (να σημειωθεί εδώ, ότι δικαιούνταν άδεια από το 2010, παρόλα αυτά τα αιτήματα του είχαν απορριφθεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, οπού και έκανε απεργία πείνας για να καταφέρει να πάρει κάποιες ολιγοήμερες άδειες) .

Η εκδικητική ‘μανία’, με την οποία το κράτος μεταχειρίζεται τόσα χρόνια τον επαναστάτη, είναι αποτέλσμα τόσο της δράσης του ως μέλος της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, αλλά κυρίως λόγω των επιλογών του ολά αυτά τα χρόνια που βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους ( ανάληψη ευθύνης για την συμμετοχή, άρνηση δήλωσης μετάνοιας, συμμετοχή στους αγώνες που διεξήχθησαν μέσα στη φυλακή). Με την στάση του αυτή, καταδυκνύει πως ο εγκλεισμός, η απομόνωση, η λάσπη του δημοσιογραφικού οχετού, το καθεστώς εξαίρεσης και καθετί που μπορεί να εφευρεθεί και να χρησιμοποιηθεί από την εξουσία δεν είναι αρκετό να λυγίσει έναν επαναστάτη.

Η ένοπλη αντιπαράθεση με την κυριαρχία αποτελεί ακόμα ένα μέσο του αναρχικού αγώνα για την καταστροφή της, καταδεικνύοντας την τρωτότητα της και μεταφέροντας το φόβο στο στρατόπεδο του εχθρού. Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα, ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή, σύντροφοι/ισσες

Πηγή: voria.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share