Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Mετρό Θεσσαλονίκης: Το εγκαινίασαν ξανά, ενώ δεν λειτουργεί!

Το προεκλογικό μετρό!

16 Μαΐου 2019 13:17
Mετρό Θεσσαλονίκης: Το εγκαινίασαν ξανά, ενώ δεν λειτουργεί!

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης μπορεί να καθυστερεί, ο νέος συρμός όμως έφθασε- όλως τυχαίως λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες- και η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη, ήταν εκεί.

Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση εγκαινιάζει το υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός είχε επικριθεί γιατί εγκαινίασε μόνο ...μουσαμάδες στο μετρό Θεσσαλονίκης αφού καθυστερεί η λειτουργία του.

Μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου εκεί ήταν και ο Χρήστος Σπίρτζης, αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς που όλα χαμόγελα αντιμετώπισαν με άνεση τους φωτογράφους.

Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων- υπολογίζεται ότι κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 13 μέτρα- βρίσκονται από χθες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η τοποθέτησή τους με γερανό πάνω στις ράγες, η συναρμολόγησή τους και τα «αποκαλυπτήρια».

«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος. Οπως είπε ο κ. Μυλόπουλος ο συρμός ξεκίνησε από το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια και στη συνέχεια πέρασε από το Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα με καράβι, πριν συνεχίσει οδικώς το ταξίδι για τον τελικό προορισμό του την Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Τον Μάιο τα πρώτα βαγόνια του Μετρό!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα φτάσει στην πόλη από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.
Ο πρώτος συρμός που περιλαμβάνει 4 βαγόνια θα φορτωθεί σε πλοίο και θα φτάσει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από εκεί θα τον παραλάβουν δύο τράκτορες 30 μέτρων ο καθένας, οι οποίοι και θα τον οδηγήσουν στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 16η Μαϊου, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει.

Στο Αμαξοστάσιο έχει στηθεί ειδική ράμπα που θα «υποδεχθεί» το συρμό και στη συνέχεια θα συναρμολογηθεί στην κανονική του, τελική μορφή.

Στη συνέχεια όπως αποκάλυψε ο κ. Μυλόπουλος στο ypodomes.com θα γίνουν κάποιες δοκιμές του συρμού μέσα στο χώρο του αμαξοστασίου και μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών, αλλά και η τρίτη γραμμή που θα δώσει ρεύμα, τότε θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.
"Με την άφιξη του πρώτου συρμού, κλείνει η περίοδος των κατασκευών και περνάμε στην προετοιμασία έναρξης της λειτουργίας. Θα είναι μία πολλή σημαντική στιγμή για το Μετρό και τη Θεσσαλονίκη" σημειώνει ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό και συμπληρώνει πως "με τους σταθμούς έναν-έναν να ολοκληρώνονται στα έργα πολιτικού μηχανικού, το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των Η/Μ, των συστημάτων, το CBTC, των θυρών ασφαλείας που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην έναρξη".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share