Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Συνέχεια στην τραγωδία με τον γιατρό στο Πακιστάν: Πάνω από 400 τα θύματα του!

Τα κρούσματα του AIDS συνεχίζουν...

16 Μαΐου 2019 12:37
Συνέχεια στην τραγωδία με τον γιατρό στο Πακιστάν: Πάνω από 400 τα θύματα του!

Η φρίκη στο χωριό Λαρκάνα του Νοτίου Πακιστάν δεν φαίνεται να σταματάει. Τουλάχιστον 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIV στο χωριό τις τελευταίες εβδομάδες από τον γιατρό που χρησιμοποίησε σε όλους όσους εξετάστηκαν, μία μολυσμένη σύριγγα.

Παρότι το AIDS στο Πακιστάν δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και των εργαζομένων του σεξ με τρόπο παρόμοιο με την Ευρώπη της δεκαετίας του 1980 και πλέον ο ρυθμός μόλυνσης της ασθένειας στη χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ασία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Λαμβάνοντας υπόψιν και την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υποδομών, αλλά και την ύπαρξη αρκετών "τσαρλατάνων", η αντιμετώπιση μίας επερχόμενης επιδημίας, φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη...

Αδιανόητο στο Πακιστάν: Γιατρός μόλυνε με HIV 90 ανθρώπους!

Από τον ιό του HIV προσβλήθηκαν 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και περίπου 65 παιδιά, στοΠακιστάν αφού ένας γιατρός χρησιμοποίησε σε όλους μία μολυσμένη σύριγγα.

"Συλλάβαμε τον γιατρό", δήλωσε ο Κάμραν Νάουαζ, επικεφαλής της αστυνομίας της Λαρκάνα στο νότιο Πακιστάν, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. "Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, χρησιμοποιούσε μία και μόνο σύριγγα για χορήγηση φαρμάκων", συνέχισε, προσθέτοντας ότι και ο γιατρός είναι θετικός στον ιό HIV.

Αστυνομικό έγγραφο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του AFP αναφέρει ότι μία κλινική "είναι η πηγή της μετάδοσης της ασθένειας", χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν ο εν λόγω γιατρός εργαζόταν σε αυτή.

Αδιανόητο στο Πακιστάν: Γιατρός μόλυνε με HIV 90 ανθρώπους!

"Περισσότεροι από 90 άνθρωποι", ανάμεσά τους περίπου 65 παιδιά, βρέθηκαν "θετικά" στον ιό του HIV, επεσήμανε ο δρ Άμπντουλ Ρέχαμαν υγειονομικός υπεύθυνος της Λαρκάνα.

Και άλλο στέλεχος των υγειονομικών αρχών της Λαρκάνα επιβεβαίωση τη μόλυνση αυτή, αναφέροντας όμως λίγο διαφορετικούς αριθμούς.

"Ελέγχθηκε το αίμα των γονιών των παιδιών που έχουν μολυνθεί, όμως τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά", δήλωσε ο δρ Άζρα Πεσούχο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ όπου ανήκει η Λαρκάνα. Ο Πεσούχο επιβεβαίωσε τη σύλληψη του γιατρού.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

AIDS: Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του;

«Το AIDS και οι σεξουαλικές μου επιλογές»: Σοκάρει ο Χάρης Ρώμας!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share