Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Σας ενδιαφέρει: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία!

24ωρη κινητοποίηση!

16 Μαΐου 2019 07:45
Σας ενδιαφέρει: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία!

Με σύνθημα «δημόσια υγεία ώρα μηδέν» προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ύστερα από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές προκειμένου «να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9:00, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

απεργίες

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή της για την απεργία, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει με αφορμή την απεργία ότι σήμερα «τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας, 640 ευρώ μισθό παίρνει ο νεοδιόριστος νοσηλευτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και δεν γίνεται η αυτονόητη ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αν και 3.000 εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών εργασίας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα».

ΠΟΕΔΗΝ: Απαντάει στην Γεροβασίλη για τον Ρουβίκωνα!

Η ΠΟΕΔΗΝ απαντάει στην Γεροβασίλη για τον Ρουβίκωνα! Διαβάστε παρακάτω την απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ!

«Η κ. Γεροβασίλη είναι εκτός τόπου και χρόνου με αυτό που λέει. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εκλεγεί από 40.000 εργαζόμενους, έχει μία δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση, λειτουργεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο, προγραμματίζει απεργιακές κινητοποιήσεις, πηγαίνει μπροστά σε υπουργεία και εκεί μπορεί να κάνει κάποιες συμβολικές διαμαρτυρίες.

Όμως, δεν σπάει περιουσίες, δεν πηγαίνει μπροστά από πρεσβείες, δεν ρίχνει μπογιές, δεν σπάει πόρτες, δεν καταστρέφει περιουσίες. Είναι αστείο να συνδέουν την ΠΟΕΔΗΝ με διάφορες ομάδες, μπαχαλάκηδες, οι οποίοι σπάνε το κέντρο της Αθήνας. Τι σχέση έχουμε εμείς με όλα αυτά; », τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος με αφορμή τη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη ότι «τρικάκια, μπογιές και τα λοιπά έχουμε από συνδικαλιστικούς φορείς (θυμίζω ΠΟΕΔΗΝ)και άλλους φορείς τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους».

ΠΟΕΔΗΝ

«Σε εμάς η κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως αυστηρή . Ξέρετε πόσες μηνυτήριες αναφορές έχουμε αποκομίσει επειδή κλείνουμε συμβολικά τα υπουργεία; Έχουμε στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση γιατί προσπαθούμε να αναδείξουμε υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι. Θεωρούν ότι τους κάνουμε πολιτική ζημιά και μας στοχοποιούν ενώ εκεί, δεν δείχνουν την ίδια ''ευαισθησία'' όπως σε εμάς», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής με τα πλαστά πτυχία εργάζεται στο Θριάσιο!

Η ΠΟΕΔΗΝ κρίνει απαράδεκτη τη στάση του Παύλου Πολάκη!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε στο AthensMagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share