Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία: 17 στρατιώτες νεκροί από ενέδρα ενόπλων στο Νίγηρα!

Άλλοι έντεκα αγνοούνται!

15 Μαΐου 2019 20:06
Τραγωδία: 17 στρατιώτες νεκροί από ενέδρα ενόπλων στο Νίγηρα!

Τραγωδία αυτό που συνέβη με τους 17 στρατιώτες που έπεσαν νεκροί ύστερα από ενέδρα ενόπλων στο Νίγηρα!Άλλοι έντεκα αγνοούνται!

Στην περιοχή όπου συνέβη η επίθεση, τον Οκτώβριο του 2017 μαχητές μιας οργάνωσης παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους είχαν σκοτώσει σε ενέδρα τέσσερα μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και τέσσερις στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα, δήλωσε ο Αμπντουραχαμανέ Ζακαρία στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Τουλάχιστον 17 στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα σκοτώθηκαν και 11 ακόμη αγνοούνται έπειτα από ενέδρα που έστησαν σήμερα ένοπλοι κοντά στην πόλη Τόνγκο Τόνγκο στην επαρχία Τιλαμπερί, κοντά στα σύνορα με το Μαλί, όπου δρουν τζιχαντιστικές οργανώσεις δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μια πηγή ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων της σημερινής ενέδρας κάνοντας λόγο για "τρομοκρατική επίθεση".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε στους δράστες της επίθεσης, μιας από τις πλέον πολύνεκρες ενάντια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τα πρόσφατα χρόνια.

Τζιχαντιστές και οργανώσεις παρακλάδια της αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους σε στρατιωτικούς στόχους και σε αμάχους σε όλη την ζώνη του Σαχέλ στη Δυτική Αφρική φέτος, ιδιαιτέρως στα σύνορα μεταξύ Νίγηρα, Μαλί και Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Νίγηρας βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας με τη δράση της Μπόκο Χαράμ και μιας φράξιας παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, που από κοινού έχουν έδρα στην Νιγηρία και τακτικά εξαπολύουν επιθέσεις στο γειτονικό Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν.

Σάλος στο Ηράκλειο: Τον έριξαν για πλάκα στην πισίνα και πνίγηκε!

Ένας 26χρονος πνίγηκε απο μια κακή πλάκα που δεν είχε αίσιο τέλος στο Ηράκλειο Κρήτης. Τον έριξαν μέσα σε μία πισίνα με δεκάδες λουόμενους που διασκέδαζαν μεταμεσονύκτια σε ξενοδοχείο των Μαλίων και πνίγηκε αφού δεν ήξερε να κολυμπά.

Ο λόγος για τον 26χρονο Βρετανό Shane Virmani, ο οποίος έχασε την ζωή του εντελώς άδικα αφού ουδείς από τους φίλους και τους άλλους λουόμενους αντιλήφθηκε ότι ο νεαρός πνιγόταν.

Η τραγική υπόθεση εκδικάστηκε χθες (14-05-2019) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Στο εδώλιο κάθισε φίλος του 26χρονου, ο οποίος μαζί με μία κοπέλα τον τράβηξαν από τα πόδια και τον έριξαν στο νερό για αστείο. Ο νεαρός κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγνοούσε ότι ο 26χρονος δεν ήξερε μπάνιο και ότι τον έριξε στην πισίνα για πλάκα.

Υποστήριξε ότι όλοι γνώριζαν ότι ο γιος της δεν ήξερε κολύμπι και ό,τι σε κάθε περίπτωση αν δεν τον τραβούσαν με τη βία, θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία και το παιδί της σήμερα θα ζούσε.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος όταν τράβηξε τον φίλο του μέσα στην πισίνα δεν είχε δόλο να του κάνει κακό και μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Λόγω παραγραφής όμως του αδικήματος (πλημμέλημα), έπαψε η ποινική δίωξη σε βάρος του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share