Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

EXRESS Αθήνα- Θεσσαλονίκη: Πόσο θα κοστίζει;

Δείτε λεπτομέρειες...

15 Μαΐου 2019 16:33
EXRESS Αθήνα- Θεσσαλονίκη: Πόσο θα κοστίζει;

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα 20 Μαϊου θα έχουμε σε λειτουργία το πρώτο Express τρένο Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι εφόσον θα είναι "γρήγορο" θα είναι και πιο ακριβό.

Το νέο Express τρένο το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε μόλις 4 ώρες από τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Η Ά θέση θα κοστίζει 55 ευρώ (με 20% έκπτωση μετ’ επιστροφής) και η Β’ θέση θα κοστίζει 45 ευρώ (με 20% έκπτωση).

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιείται ειδικό δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με ηλεκτροκίνητο τρένο, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και των διοικήσεων των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης στη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή στο εν λόγω τμήμα.


Το νέο δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τρένων, το οποίο θα διανύει σε:

-3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο

-4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Από την Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, θα αναχωρεί στις 6.22 και μετά θα υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες (9.22, 12.22, 15.22 και 18.22).

Από την Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο το οποίο είναι και πιο γρήγορο, θα αναχωρεί στις 6.27 και μετά θα εκτελούνται δρομολόγια ανά τρεις ώρες (9.15, 12.15, 15.15 και 18.15).

Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα – Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα – Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά.

Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα – Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα 1 ώρα και 20 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι, το δρομολόγιο Intercity Express, θα διαθέτει αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας που θα περιλαμβάνουν τα εξής:

-Πρίζα σε κάθε θέση.

-Υποστηρικτικό προσωπικό on board.

-WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση. Σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες).

-Αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρεία “ΒΕΝΕΤΗΣ”.


-Δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α’ Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51.

-Δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α’ Θέσης σε συνεργασία με τον όμιλο Σαράντη.

Γερμανία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με φορτηγό, υπάρχουν τραυματίες!

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο σε ισόπεδη διάβαση κοντά στο Ρέντσμπουργκ στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 22 άνθρωποι, συγκρούστηκε με το φορτηγό περίπου στις 04:30 (τοπική ώρα, 05:30 ώρα Ελλάδα).

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο το φορτηγό βρισκόταν εγκλωβισμένο στην ισόπεδη διάβαση, όμως ο οδηγός κατάφερε να βγει από το όχημα την τελευταία στιγμή και να σωθεί, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στο dpa.


Τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ένα από τα θύματα χρειάστηκε να διακομιστεί με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το μπροστινό τμήμα του τραίνου, το οποίο εξαιτίας της σύγκρουσης εκτροχιάστηκε, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.


Εξάλλου η κυκλοφορία των τρένων στη βόρεια Γερμανία θα διεξάγεται με προβλήματα σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share