Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυστρία: Τα McDonalds θα γίνουν «προξενεία» των ΗΠΑ!

Ανακοινώθηκε επίσημη συνεργασία!

15 Μαΐου 2019 13:51
Αυστρία: Τα McDonalds θα γίνουν «προξενεία» των ΗΠΑ!

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βιένη ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία με τα εστιατόρια McDonald’s η οποία προβλέπει ότι το προσωπικό τους θα μπορεί να βοηθά Αμερικανούς τουρίστες φέρνοντάς τους σε επαφή με τα αμερικανικά προξενεία στην Αυστρία.

«Οι ομάδες (των εστιατορίων McDonald’s) θα τους βοηθούν φέροντάς τους σε επαφή με τις προξενικές υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας», εξήγησε η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ σε μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook.

Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρονται είναι η περίπτωση απώλειας ή κλοπής διαβατηρίου ή ακόμη η παροχή ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος.

Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με διάφορα σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αμέσως εμφανίστηκαν τα hashtag “McVisa” και “McPassport”.

«Προφανώς είμαστε εντελώς ανίκανοι να αναζητήσουμε τη διεύθυνση της πρεσβείας στο ίντερνετ», σχολίασε ένας χρήστης του Διαδικτύου.

Συναγερμός στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Πορεία αναρχικών το απόγευμα!

Οδηγία για το προσωπικό και τους Αμερικανούς υπαλλήλους της εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εν όψει συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα στο Πάρκο της Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής και την πρεσβεία.

«Πορεία με εκατοντάδες ή περισσότερους συμμετέχοντες αναμένεται να λάβει χώρα στις 6:00 μ.μ. σήμερα, Σάββατο, 4 Μαΐου 2019. Αναρχικές ομάδες σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Το προσωπικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί για να αποφύγει την Πρεσβεία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης καθώς στο παρελθόν, προηγούμενες διαδηλώσεις εξελίχθηκαν βίαια και οδήγησαν στην καταστροφή περιουσίας. Υπάρχει πιθανότητα ρίψεις δακρυγόνων και επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η πρεσβεία, εκτός των άλλων, προειδοποιεί το προσωπικό της να αποφύγει τις μετακινήσεις στην περιοχή την ώρα της πορείας και να κρατά χαμηλό προφίλ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share