Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγικό: Της έκλεβαν από το σπίτι νερό για να φτιαχτεί δρόμος!

Τι συνέβη;

14 Μαΐου 2019 14:51
Τραγικό: Της έκλεβαν από το σπίτι νερό για να φτιαχτεί δρόμος!

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι πολίτες εάν κρίνει κανείς από τα δεκάδες αιτήματα που λαμβάνει καθημερινά η πρωτοποριακή υπηρεσία που λειτουργεί εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.kathimerinotita.gov.gr και έχει συσταθεί από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της παραδοχής αποτελεί μια κυρία από μεγάλη πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας που διαπίστωσε με έκπληξη ότι ιδιωτική τεχνική εταιρεία που είχε αναλάβει την ανάπλαση του δρόμου έξω από το σπίτι της, έκλεβε νερό από το δίκτυό της!

«Η βρύση βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο και το νερό που έπαιρναν δεν ήταν για τον… καφέ τους, αλλά για το τσιμέντο που χρησιμοποιούν στην κατασκευή του έργου τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ομάδα της Καθημερινότητας, προσθέτοντας ότι «απευθύνομαι σε εσάς για να μου πείτε ποιος έχει την αρμοδιότητα ελέγχου για όλα αυτά, διότι ψάχνοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας δεν κατάφερα να βρω κάποια υπεύθυνη υπηρεσία ομοίως και σε κάποια τηλέφωνα που κάλεσα».
Μόλις έφθασε στην Καθημερινότητα το αίτημα, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες σε αυτές τις περιπτώσεις ενέργειες. Αναζητήθηκαν οι υπεύθυνοι, που ήταν η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου, ενώ γνωστοποιήθηκαν και τα στοιχεία της εταιρείας που είχε αναλάβει το τεχνικό έργο.

Κατόπιν, ενημερώθηκε ο πολίτης για τα δικαιώματα που έχει και εν τέλει συμφωνήθηκε, τόσο από την πλευρά της καταγγέλλουσας όσο και της ιδιωτικής εταιρείας, να καλυφθεί από τη δεύτερη η όποια οικονομική διαφορά προκύψει στον επόμενο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ για το νερό που χρησιμοποιήθηκε.

Kαι δεύτερος ισχυρός σεισμός στον Πύργο!

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 19:57 και ήταν έντασης 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Νωρίτερα σήμερα στις 18:31 είχε σημειωθεί ένας ακόμα σεισμός, έντασης 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 18 χλμ. δυτικά του Πύργου και 13 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 5 χλμ.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μέτρησε το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ.

Τραγωδία στον Πύργο: Πώς προσπάθησε ο πατέρας να σώσει τον 24χρονο αυτόχειρα; - Συγκλονισμένος δίπλα από το πτώμα!

Η τραγωδία που έχει συγκλονίσει τον Πύργο και όχι μόνο συγκλονίζει με τις εξελίξεις και την κατάσταση που βρίσκεται ο άτυχος πατέρας του 24χρονου αυτόχειρα..

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πατρίς», ο νεαρός απαγχονίστηκε με αυτοσχέδια αγχόνη, στη σκάλα της ταράτσας του σπιτιού του και βρέθηκε από τον πατέρα του -ο οποίος υπέστη σοκ- λίγο πριν της 2:00 τα ξημερώματα.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση αυτοκτονίας ενός 24χρονου νεαρού στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος είχε επισκεφτεί για λίγες ημέρες τον πατέρα του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μόλις ο πατέρας ήρθε αντιμέτωπος με το συνταρακτικό θέαμα προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο, κόβοντας το σχοινί και ειδοποιώντας ΕΚΑΒ και αστυνομία. Ο πατέρας κατάφερε να βγάλει το σχοινί από τον γιο του και τον ξάπλωσε στο έδαφος.

Στο σημείο έφθασαν σύντομα αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι βρήκαν τον 24χρονο να κείτεται στο έδαφος, τυλιγμένος με μια κουβέρτα. Δίπλα του, σε κατάσταση – σοκ, έστεκε ο πατέρας του. Ο 24χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, όμως ήταν ήδη αργά και οι γιατροί απλώς επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Παρά ταύτα, όπως αναφέρει η «Πατρίς», ο 24χρονος είχε αφήσει δίπλα του και ένα σημείωμα, στο οποίο φέρεται ότι εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοχειρία. Την έρευνα της υπόθεσης έχουν αναλάβει αστυνομικοί του ΑΤ Πύργου.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share