Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται η μάχη της 8χρονης Αλεξίας: «Κινεί τα άκρα της, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον»

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί!

14 Μαΐου 2019 10:28
Συνεχίζεται η μάχη της 8χρονης Αλεξίας: «Κινεί τα άκρα της, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον»

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχει περίπτωση η μικρή Αλεξία να επαναδιασωληνωθεί εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.
Η άτυχη μικρή που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στη Θήβα αταν δέχθηκε στην αδέσποτη σφαίρα έχει ανοικτά τα μάτια του, κινεί τα άκρα του ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει ήχους, ωστόσο δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Πριν από μερικές ημέρες η 8χρονη έσφιξε το χέρι της μητέρας της, δίνοντας ελπίδα στους δικούς της ανθρώπους που δεν φεύγουν λεπτό από κοντά της.

Η μικρή Αλεξία υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν την αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε από τον δεξί της κρόταφο, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη.

Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας είναι ιδιαίτερα θετικό, δείγμα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της 8χρονης, 16 ημέρες μετά το περιστατικό στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Τι ανακοίνωσαν οι γιατροί για την εξέλιξη της υγείας της 8χρονης Αλεξίας;

Τι ανακοίνωσαν οι γιατροί για την εξέλιξη της υγείας της 8χρονης Αλεξίας; Η είδηση για τον τραυματισμό της άτυχης 8χρονης στη Θήβα από αδέσποτη σφαίρα προκάλεσε την οργή του κόσμου.

Η νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει:

«Η ασθενής Α. Σ. παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

«Περιμένουμε τη δική μας Ανάσταση. Προσευχόμαστε και μαζί μας προσεύχεται όλος ο κόσμος. Η Αλεξία μας είναι δυνατή. Ελπίζουμε να τα καταφέρει» έλεγε ο πατέρας της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο άνθρωπος πίσω από τους πυροβολισμούς ήταν ένας 54χρονος σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα και είχε αφεθεί ελεύθερος. Το περίστροφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αθήνα.

Τραγωδία στη Θήβα: Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία! Έπιασε το χέρι της μητέρας της!

Τα χαρμόσυνα μαντάτα έρχονται από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εκεί που οι ελπίδες για την μικρή κοπέλα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ο Alpha, οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν σιγά–σιγά το παιδί,που από το Πάσχα βρισκόταν σε καταστολή. Η 8χρονη φαίνεται πως ανταποκρίνεται. Την Παρασκευή το πρωί, η Αλεξία άνοιξε τα μάτια της κι έπιασε σφιχτά το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση. Εντός της ημέρας αναμένεται και ιατρική ανακοίνωση.

Η μητέρα της 8χρονης εξέφραζε την πίστη της από την πρώτη στιγμή. «Θα πιστέψουν στο Θεό και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ» είχε πει όταν οι ελπίδες για το αγγελούδι της ήταν λιγοστές. Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

«Η Αλεξία μας, άνοιξε τα μάτια της, έσφιξε δυνατά το χέρι της μητέρας της, για πρώτη φορά νιώθουμε χαρούμενοι, έπιασαν τόπο οι προσευχές μας» είπε περιχαρής και με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Αλεξίας. «Θέλω να το πείτε. να αλλάξει τώρα ο νόμος, να μην περάσει άλλος γονιός αυτό που περνάω εγώ τώρα» τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share