Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε ο Βασίλης Λάζαρης!

Τραγωδία!

12 Μαΐου 2019 13:38
Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε ο Βασίλης Λάζαρης!

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λάζαρη! Δυστυχώς πέθανε μια σημαντική πνευματική μορφή από την Πάτρα.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη μια και ο φιλόλογος ιστορικός ήταν δάσκαλος πολλών ενώ άφησε πίσω του πλούσιο έργο για την ιστορία της πόλης.

Ποιος ήταν

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πάτρα το 1930. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε σε γυμνάσια και λύκεια για τριάντα χρόνια, χρημάτισε δε και νομάρχης.

Η χούντα τον είχε απολύσει από τη θέση του και είχε μείνει έξω από τη δημόσια εκπαίδευση ολόκληρη την επταετία. Ήταν τακτικός συνεργάτης σε εφημερίδες και περιοδικά πάνω σε ιστορικά, αισθητικά, κοινωνιολογικά και φιλοσοφικά θέματα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Έχουν εκδοθεί τα έργα του «Τέχνης Σημεία» (1983), «Πολιτική Ιστορία της Πάτρας», σε 4 τόμους (1986-1991), «Οι ρίζες του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος» (1996), «Παναγιώτης Συνοδινός» (2000), «Καποδιστριακή Πάτρα» (2002), «Η ιστορική πορεία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών “Ερμής”» (2003), «Ο λαός και η νεολαία της Πάτρας στον αγώνα κατά της χούντας» (2003) και «Ο εμφύλιος πόλεμος στην Αχαΐα» (2006).

Έχουν κυκλοφορήσει, εξάλλου, με δική του επιμέλεια, εισαγωγή και σημειώσεις: «Ιστορία της πόλεως των Πατρών», του Στέφ. Θωμόπουλου, σε τέταρτη έκδοση και σε δύο τόμους (1998-1999), «Σχεδίασμα περί της Ανεξιθρησκίας», του Ευγενίου Βουλγάρεως (2001), «Πολιτικά Κείμενα», του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Φαλέζ (2005), «Περί διχονοιών των εν ταις εκκλησίαι της Πολωνίας», του Βολταίρου (2008) και «Τα σωζόμενα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας», σε 3 τόμους (2006-2008).

Είδηση σοκ: Πέθανε γνωστή ηθοποιός!

Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου γνωστής ηθοποιού, η οποία πέθανε έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο!

Έφυγε από την ζωή πολύ γνωστή ηθοποιός, και η showbiz θρηνεί την απώλειά της!

Η Peggy Lipton, σταρ της πρωτοποριακής τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1960 «The Mod Squad» και της σειράς «Twin Peaks», έφυγε από την ζωή στα 72 της!

Η Lipton πέθανε από καρκίνο ενώ η οικογένειά της ανακοίνωσε πως στο πλευρό της είχε τις κόρες της Rashida και Kidada Jones.

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς η αγαπημένη μας μητέρα απεβίωσε σήμερα από καρκίνο», ανέφεραν. «Έκανε το ταξίδι της ειρηνικά με τις κόρες της και τις ανιψιές της δίπλα της.

Αισθανόμαστε τόσο τυχεροί για κάθε στιγμή που περάσαμε μαζί της», προσθέτει η ανακοίνωση τονίζοντας πως η Peggy «ήταν και θα να είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος, τόσο σε αυτόν τον κόσμο, όσο και πέρα από αυτόν».

Η Lipton υποδύθηκε μια αστυνομικό στο The Mod Squad, το οποίο προβλήθηκε στο ABC.

Οι Los Angeles Times γράφουν ότι ήταν μία από τις πρώτες τολμηρές προσπάθειες της ποπ κουλτούρας να προσεγγίσει την αντι-κουλτούρα και μία από τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές που περιείχαν ένα διαφυλετικό καστ.

Η Lipton ήταν υποψήφια για Emmy και κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα το 1971 για το ρόλο της στη σειρά η οποία πραγματεύτηκε ζητήματα όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, τα ναρκωτικά και η ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο η Lipton, που είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο, αποσύρθηκε μετά την πρώτη της επιτυχία για να μεγαλώσει τις κόρες της.

Η Lipton παντρεύτηκε τον παραγωγό Quincy Jones το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο κόρες. Το ζευγάρι χώρισε το 1989.

Τη δεκαετία του 1990 έπαιξε το ρόλο της Νorma Jennings της ιδιοκτήτριας του Double R Diner, στην τηλεοπτική σειρά Twin Peaks του Ντέιβιντ Λιντς.

Πρόσφατα είχε κάνει εμφανίσεις στα φιλμ "Claws" και "A Dog's Purpose" ενώ μετά την επιτυχία του Twin Peaks δοκίμασε να κάνει καριέρα και ως τραγουδίστρια με άλμπουμ το οποίο είχε για τίτλο το όνομά της. 25 χρόνια μετά το πρώτο Twin Peaks, η Lipton εμφανίστηκε και στην αναβίωση της σειράς το 2017.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share