Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θλίψη: Πέθανε γνωστός δημοσιογράφος!

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές «φωνές»!

12 Μαΐου 2019 13:21
Θλίψη: Πέθανε γνωστός δημοσιογράφος!

Ο Αργύρης Κουσούρης πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, μια από τις πιο χαρακτηριστικές «φωνές» της ΕΡΤ και ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με αξιοπρέπειατη δημοσιογραφία.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 60, υπήρξε δημοσιογράφος μπρος και πίσω από τις κάμερες.

Σπούδασε στην Γερμανία και ήταν πολύγλωσσος -μιλούσε τέσσερις γλώσσες- πολυτάλαντος, ζωγράφος με έργα και εκθέσεις, μουσικός και συλλέκτης εγχόρδων οργάνων, πολυταξιδεμένος ήταν αυτό που θα λέγαμε ο ευπατρίδης της δημοσιογραφίας.

Δίδαξε ορθοφωνία, μορφοφωνολογία και ορθό λόγο στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση της ΕΡΤ άλλα και στην ΕΣΗΕΑ σε ειδικά σεμινάρια που οργάνωνε η Ένωση Συντακτών.

Τα τελευταία χρόνια από τότε που αποσύρθηκε από την δημοσιογραφία, υπήρξε αρωγός των νέων παιδιών.

Η κηδεία του Αργύρη Κουσούρη θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 12.30.

Είδηση σοκ: Πέθανε γνωστή ηθοποιός!

Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου γνωστής ηθοποιού, η οποία πέθανε έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο!

Έφυγε από την ζωή πολύ γνωστή ηθοποιός, και η showbiz θρηνεί την απώλειά της!

Η Peggy Lipton, σταρ της πρωτοποριακής τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1960 «The Mod Squad» και της σειράς «Twin Peaks», έφυγε από την ζωή στα 72 της!

Η Lipton πέθανε από καρκίνο ενώ η οικογένειά της ανακοίνωσε πως στο πλευρό της είχε τις κόρες της Rashida και Kidada Jones.

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς η αγαπημένη μας μητέρα απεβίωσε σήμερα από καρκίνο», ανέφεραν. «Έκανε το ταξίδι της ειρηνικά με τις κόρες της και τις ανιψιές της δίπλα της.

Αισθανόμαστε τόσο τυχεροί για κάθε στιγμή που περάσαμε μαζί της», προσθέτει η ανακοίνωση τονίζοντας πως η Peggy «ήταν και θα να είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος, τόσο σε αυτόν τον κόσμο, όσο και πέρα από αυτόν».

Η Lipton υποδύθηκε μια αστυνομικό στο The Mod Squad, το οποίο προβλήθηκε στο ABC.

Οι Los Angeles Times γράφουν ότι ήταν μία από τις πρώτες τολμηρές προσπάθειες της ποπ κουλτούρας να προσεγγίσει την αντι-κουλτούρα και μία από τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές που περιείχαν ένα διαφυλετικό καστ.

Η Lipton ήταν υποψήφια για Emmy και κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα το 1971 για το ρόλο της στη σειρά η οποία πραγματεύτηκε ζητήματα όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, τα ναρκωτικά και η ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο η Lipton, που είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο, αποσύρθηκε μετά την πρώτη της επιτυχία για να μεγαλώσει τις κόρες της.

Η Lipton παντρεύτηκε τον παραγωγό Quincy Jones το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο κόρες. Το ζευγάρι χώρισε το 1989.

Τη δεκαετία του 1990 έπαιξε το ρόλο της Νorma Jennings της ιδιοκτήτριας του Double R Diner, στην τηλεοπτική σειρά Twin Peaks του Ντέιβιντ Λιντς.

Πρόσφατα είχε κάνει εμφανίσεις στα φιλμ "Claws" και "A Dog's Purpose" ενώ μετά την επιτυχία του Twin Peaks δοκίμασε να κάνει καριέρα και ως τραγουδίστρια με άλμπουμ το οποίο είχε για τίτλο το όνομά της. 25 χρόνια μετά το πρώτο Twin Peaks, η Lipton εμφανίστηκε και στην αναβίωση της σειράς το 2017.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share