Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη! - Η ΕΜΥ προειδοποιεί!

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο;

11 Μαΐου 2019 13:08
Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη! - Η ΕΜΥ προειδοποιεί!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί τους πολίτες με έκτακτο δελτίο καιρού για την επιδείνωση του καιρού! Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη! Ποιες είναι όμως οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο;

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο καιρός επιδεινώνεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά

Την Κυριακή από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και την Εύβοια.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται να επηρεαστούν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η δυτική Στερεά.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και την Τετάρτη 15 Μαΐου, όπως και την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Βροχές και καταιγίδες στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας - Ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 14-05-2019 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Τρίτη στα βόρεια. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη.

ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share