Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιαπωνία: Σεισμός 6,3 ρίχτερ ταρακούνησε την χώρα!

Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι!

10 Μαΐου 2019 08:20
Ιαπωνία: Σεισμός 6,3 ρίχτερ ταρακούνησε την χώρα!

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ιαπωνία, 6,3 ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση! Βέβαια δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι!

Ο σεισμός σημειώθηκε ανοικτά των νότιων ακτών της Ιαπωνίας σήμερα χωρίς ωστόσο, να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, ενώ δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία.

Μεγάλος σεισμός συγκλόνισε την Ιαπωνία προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός που ήταν 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:48 τοπική ώρα (02:48 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νομαρχίας Μιγιαζάκι. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 20 χιλιομέτρων, κατά την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών.

Σεισμός στα Χανιά!

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα νότια των Χανίων.

Ο σεισμός έγινε στις 03:28 μετά τα μεσάνυχτα και το επίκεντρο του ήταν στην θαλάσσια περιοχή 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Θλίψη: Πέθανε γυναίκα στο πλοίο της γραμμής από τα Χανιά!

Θλίψη προκαλεί η είδηση για την γυναίκα που πέθανε στο πλοίο της γραμμής από τα Χανιά..

Η 77χρονη ταξίδευε από τα Χανιά σύμφωνα με το cretalive το βράδυ της Τετάρτης με το ΕΛΥΡΟΣ, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ο Πλοίαρχος του επιβατηγού πλοίου ενημερώθηκε πως η γυναίκα έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης, λίγο πριν πιάσουν λιμάνι στον Πειραιά.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, η 77χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατό της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share