Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θερίζει η γρίπη με τους νεκρούς να φτάνουν τους 150!

Τι λέει η εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

9 Μαΐου 2019 21:05
Θερίζει η γρίπη με τους νεκρούς να φτάνουν τους 150!

Στους 150 ανέβηκαν οι νεκροί από την γρίπη, ανεβάζοντας και άλλο τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη και τις επιπλοκές της, κατά το διάστημα 29 Απριλίου μέχρι 5 Μαΐου. Η περίοδος της επιτήρησης της εποχικής γρίπης λήγει στις 19 Μαΐου. Ωστόσο, η εφετινή διεκδικεί την αρνητική πρωτιά σε σύγκριση με τις προηγούμενες στο ότι καταγράφονται θύματα και ασθενείς της νόσου μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της.

Τα προηγούμενα έτη η νόσος βρισκόταν σε ύφεση από τον Μάρτιο και η κυκλοφορία της γρίπης ελαχιστοποιούνταν τον Απρίλιο, τον δε Μάιο σπανίως καταγράφονταν κρούσματα. Ωστόσο, ένδειξη για την αποδρομή της γρίπης αποτελεί το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε την συγκεκριμένη εβδομάδα επιτήρησης κρούσμα σοβαρής γρίπης, που να χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 5 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 150 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Γρίπη: Στους 135 οι νεκροί εώς τώρα!

Άλλοι πέντε άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών από τη γρίπη στη χώρα μας κατά το διάστημα 1-7 Απριλίου 2019, σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Να σας θυμίσουμε την Ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον στον πρόεδρο του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης ανέρχεται πλέον σε 135.

Κατά το προαναφερθέν διάστημα δηλώθηκαν μόνο δύο κρούσματα γρίπης που εισήχθησαν για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, από την αρχή της εφετινής περιόδου έχουν καταγραφεί 380 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά τα 366 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυξήθηκαν οι νεκροί απο την γρίπη-Στους 122!

Μειωμένη καταγράφεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η κυκλοφορία της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, αφήνοντας ωστόσο θύματα και ασθενείς στο πέρασμά της.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και την Κυριακή 17 Μαρτίου άλλοι 4 άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών της γρίπης και άλλοι 7 προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο εκείνων που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο συνολικός μέχρι τώρα αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 122.

Από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τυπικά από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά επί της ουσίας από την αρχή του έτους που εντάθηκε η επιδημία, έχουν καταγραφεί 364 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης. Εξ αυτών, τα 351 περιστατικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share