Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Online πλατφόρμα παραπόνων για οδηγούς ταξί!

...ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών

9 Μαΐου 2019 19:57
Online πλατφόρμα παραπόνων για οδηγούς ταξί!

Ηλεκτρονική πλατφόρµα καταγγελιών από επιβάτες για αυτοκινητιστές ταξί αναµένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόµενο δίµηνο από το υπουργείο Μεταφορών.

Ήδη, σύµφωνα µε απόφαση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου, Θάνου Βούρδα, δεσµεύτηκε ποσό 24.800 ευρώ για τη δηµιουργία του σχετικού ιστότοπου, αλλά και για τη διεξαγωγή σεµιναρίου στους υπαλλήλους που θα τη χειρίζονται και θα γίνονται τα παράπονα για τα ταξί.

Την ίδια στιγµή, στα 180 ευρώ ορίζει το ποσό της ελάχιστης µίσθωσης των ΕΙΧ οχηµάτων, µε οδηγό κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισµού.

Σύµφωνα µε αυτή, τα ΙΧ αυτοκίνητα µε οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισµούς επιβατηγών ΔΧ αυτοκινήτων εκµισθώνονται µε ολική µίσθωση µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύµβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών, ενώ απαγορεύεται η µεταφορά επιβατών µε κόµιστρο. Στα νησιά, µε εξαίρεση την Κρήτη και την Εύβοια, η ελάχιστη διάρκεια της εκµίσθωσης ορίζεται σε µισή ώρα για την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο.

Οσον αφορά στο µίσθωµα, προβλέπεται ότι το ελάχιστο τίµηµα αυτών των οχηµάτων που εκµισθώνονται µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύµβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών θα είναι 180 ευρώ. Αντίστοιχα, το ελάχιστο τίµηµα µίσθωσης µε σύµβαση ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτών θα είναι 80 ευρώ. Στα προβλεπόµενα προσόντα των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου ή αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθµίδας του εξωτερικού, προστίθενται η καλή γνώση µιας γλώσσας πέραν της ελληνικής, καθώς και η υποχρέωση να είναι ασφαλιστικά ενήµεροι.

Νέες αλλαγές έρχονται στις πληρωμές ταξί!

Στη νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τις πληρωμές κομίστρων ταξί με κάρτα μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Beat στην Ελλάδα, Βασίλης Ντάνιας, μιλώντας στον Realfm 97,8.
«Οι ίδιοι στην Beat έχουν παραδεχτεί ότι τα λεφτά πάνε στο εξωτερικό... Στο δικαστήριο είπαν ότι νόμιμα βγάζουν τα λεφτά μέσω πιστωτικού συστήματος και επιστρέφουν τα υπόλοιπα στους ταξιτζήδες. Οι ίδιοι αυτοδιαψεύδονται διότι κάποιες τριγωνικές συναλλαγές που κάνουν οι εφαρμογές, ήδη η Ευρώπη έχει κινητοποιηθεί στον ύψιστο βαθμό, η αντίστοιχη εταιρεία της σημερινής ιδιοκτησίας της Beat έτσι δούλευε στη Γερμανία και παρουσίαζε ελλείμματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να τα παίρνει η εφαρμογή, πληρώνεται ο ταξιτζής είναι ευρωπαϊκό Δίκαιο, είναι νόμος. Πληρώνεται ο ταξιτζής και δίνει στην εφαρμογή την προμήθειά της σε φορολογικό μητρώο στη χώρα μας. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν κάποιοι. Ο νόμος προστατεύει τη σωστή λειτουργία των αστικών μεταφορών ως δημοσίας χρήσεως να μη φεύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό... Δεν με ενδιαφέρει εάν η Beat φορολογείται στην Ελλάδα, απαγορεύεται στις αστικές μεταφορές να εισπράττει ως τρίτη».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νέα τροπολογία για τους οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί!

Ερχονται τα αεροταξί -Αυτόματα σαν drones χωρίς πιλότο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share