Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βρετανία: Ανησυχούν για τις τούρκικες επιθέσεις!

''Ανησυχώ με την ανακοίνωση της Τουρκίας'' δήλωσε ο Βρετανός υπουργός

9 Μαΐου 2019 16:53
Βρετανία: Ανησυχούν για τις τούρκικες επιθέσεις!

Η Βρετανία εκφράζει την ανησυχία της για την πρόθεση της Τουρκίας να αρχίσει επιχειρήσεις γεώτρησης σε περιοχή που ανήκει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

«Ανησυχώ με την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις στον Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», δήλωσε ο Χαντ.

«Η κατάσταση αυτή πρέπει να αποκλιμακωθεί και όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών. «Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα πρέπει να ωφελήσει όλους τους Κύπριους και να στηρίξει μια διευθέτηση».

Σε κλοιό ο Ερντογάν: Τούρκοι βιομήχανοι του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση ότι θα ξαναγίνουν εκλογές στην Τουρκία, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Τώρα όμως αναλαμβάνουν οι Τούρκοι βιομήχανοι, οι οποίοι δεν θέλουν να ξαναγίνουν εκλογέςΚαταλαβαίνουν ότι το βάρος της προσοχής πρέπει να πέσει στην οικονομία και στις γενικότερες μεταρρυθμίσεις και όχι στις εκλογές για να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν.

Ο ισχυρότερος οικονομικός οργανισμός στην Τουρκία, η Ένωση Βιομηχάνων (TÜSİAD), αντιδρώντας στην απόφαση των εκλογών άσκησε την Τρίτη πιέσεις στην τουρκική κυβέρνηση να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της στην ανάκαμψη της οικονομίας και των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, ο οποίος τόνισε: «Κάποιες ενώσεις επιχειρηματιών προβαίνουν σε κάποιες περίεργες δηλώσεις μετά την απόφαση για εκλογές. Κάνετε λάθος. Ο καθείς να γνωρίζει τα όριά του και να κοιτάζει τη δουλειά του».

Η απόφαση για εκλογές πάντως οδήγησε την τουρκική λίρα στο να χάσει πάλι, την Τρίτη, περίπου το 1,5% της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Έντονες και με αγανάκτηση οι αντιδράσεις του κόσμου για τη νέα εκλογική αναμέτρηση, η οποία υπάρχουν φόβοι ότι θα ανοίξει έναν νέο γύρο πολιτικής πόλωσης στην Τουρκία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share