Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Έξι νεκροί από πυρκαγιά!

Mεταξύ των οποίων 4 παιδιά!

8 Μαΐου 2019 19:13
Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Έξι νεκροί από πυρκαγιά!

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν περίπου 20 λεπτά πριν από τις 2 το πρωί, τοπική ώρα.

Το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να κατασβήσουν την πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο επικεφαλής τους, Ντάνιελ Νίγκρο.

«Όταν έσβησαν τη φωτιά στα δωμάτια που υπήρχαν στο πίσω μέρος του διαμερίσματος βρήκαν νεκρούς τους έξι ενοίκους, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά... Η δουλειά μας είναι να σώζουμε ζωές και αυτήν τη φορά δεν τα καταφέραμε», πρόσθεσε.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων. Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όμως γράφουν ότι τα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μέχρι 11 ετών.

Πακιστάν: Στους 10 οι νεκροί από την έκρηξη σε τέμενος!

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας με στόχο την πακιστανική αστυνομία που σημειώθηκε έξω από ένα σημαντικό τέμενος των σουφιστών στη Λαχόρη του Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Η αστυνομία ήταν ο κύριος στόχος στην επίθεση αυτή. Συλλέγουμε εγκληματολογικά τεκμήρια προκειμένου να προσδιορίσουμε τον τύπο της έκρηξης», δήλωσε ο Ασφάκ Χαν, αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής αστυνομικών επιχειρήσεων στη Λαχόρη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 10, από τους οποίους οι έξι είναι πολίτες και οι τέσσερις αστυνομικοί, μετά τον θάνατο ενός αστυνομικού ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα πως σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Μουχάμαντ Φαρούκ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία εγκατέστησε σημεία ελέγχου στους κύριους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλεβε η Χιζμπούλ Αχράρ, μια αποσχισθείσα ομάδα των Πακιστανών Ταλιμπάν. Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο την αστυνομία και είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να αποτραπούν απώλειες αμάχων.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που δεν βρίσκονταν άμαχοι κοντά στην αστυνομία», δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ Γιουσαφζάι, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο πρωθυπουργός Ιμράν Καν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση και καλεί την επαρχιακή κυβέρνηση να παράσχει βοήθεια στα θύματα.

Γουατεμάλα: Συγκρούσεις και ανταλλαγή πυρών σε φυλακή! - Τουλάχιστον 7 νεκροί!

Συγκρούσεις και ανταλλαγή πυρών σε φυλακή στην Γουατεμάλα! Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί! 17 τραυματίστηκαν σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως οι αρχές έχουν ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του σωφρονιστικού καταστήματος!

Η αστυνομία «ήδη εισήλθε και ανέκτησε τον έλεγχο του κέντρου. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αποβιωσάντων κρατουμένων, έχει επιβεβαιωθεί πως είναι επτά. Ο αριθμός αυτός είναι προκαταρκτικός», ανέφερε ο Κάρλος Μοράλες, εκπρόσωπος του σωφρονιστικού συστήματος της Γουατεμάλας.

Από Ένας εκπρόσωπος σώματος εθελοντών πυροσβεστών, ο Μάριο Κρους, είπε από την πλευρά του ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν. «Μέχρι στιγμής έχουμε απομακρύνει επτά πτώματα και περιμένουμε το τελευταίο», εξήγησε ο Κρους.

Ο Καμίλο Χιλμπέρτο Μοράλες, διευθυντής του συστήματος φυλακών της Γουατεμάλας, γνωστοποίησε ότι η ανταλλαγή πυρών σε πτέρυγα του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος ξέσπασε έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ κρατουμένων.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα σε έναν κρατούμενο που φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και πυροβόλησε έναν άλλο κρατούμενο», δήλωσε ο Μοράλες στο τηλεοπτικό δίκτυο
TN23.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ακόμη οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο.

Στη φυλακή Παβόν, που απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, κρατούνται πάνω από 4.100 άνθρωποι, κατά επίσημα στοιχεία. Το 2016, εξέγερση στην ίδια φυλακή είχε στοιχίσει τη ζωή 14 ανθρώπων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share