Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

H προσευχή των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ!

Όπως κάθε χρόνο η τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων!

8 Μαΐου 2019 17:00
H προσευχή των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ!

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις διοικήσεις των δύο σταδίων μέχρι τις 20 Μαΐου.

Όπως κάθε χρόνο, θα παραχωρηθούν δωρεάν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, κατά την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής της πρωτευούσης το επιλέξουν, χώροι εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.).

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις διοικήσεις του Σ.Ε.Φ. ή του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι τις 20/5/2019.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καλύτερη ενημέρωση υπηρεσιών, φορέων και ιδιωτών που τυχόν εμπλακούν στην παροχή διευκολύνσεων στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας (περίπου από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου) δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) ενώ οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα αλλά διαφοροποιούνται.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ώρες προσευχής σε έξι (6) περιοχές της χώρας, όπως τέθηκαν υπ’ όψιν μας, από τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι πολλοί μουσουλμάνοι που κατοικούν σε μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ελλάδα, συνηθίζουν να τηρούν τη νηστεία σύμφωνα με την ώρα της Μέκκας.

Πηγή: protothema.gr

Σοκ: Έριξε το αυτοκίνητο του πάνω σε πεζούς επειδή νόμιζε πως ήταν μουσουλμάνοι!

Ο 34χρονος άνδρας που ονομάζεται Αϊζάια Πιπλς ερευνάται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με το ρατσιστικό κίνητρο ως επιβαρυντική περίσταση, διευκρίνισε η αστυνομία του Σάνιβελ,στο Σαν Φρανσίσκο.

«Υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Πιπλς στόχευσε σκόπιμα τα θύματά του λόγω της φυλής τους και της πεποίθησης ότι είναι μουσουλμάνοι», είπε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ο πατέρας, ο γιος και η κόρη του είναι ανάμεσα στους οκτώ πεζούς τραυματίστηκαν την Τρίτη.

Ο δικηγόρος του Αϊζάια Πιπλς είπε ότι το περιστατικό ήταν σαφώς η «συνέπεια ψυχικών διαταραχών» και ότι θα ζητήσει ο πελάτης του, ένας πρώην στρατιώτης που φαίνεται να πάσχει από μετατραυματικό στρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share