Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας: Γιατί απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας;

Λόγω του τελικού κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

8 Μαΐου 2019 15:41
Έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας: Γιατί απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας;

Τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας απαγορεύει από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι την Κυριακή με απόφασή της η ΓΑΔΑ.

Αφορμή για την απαγόρευση είναι το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ για συγκέντρωση στα γραφεία της ομάδας στην οδό Μενάνδρου ενόψει του τελικού κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε οπαδούς και από τη Θεσσαλονίκη με στόχο τη συγκέντρωση στα γραφεία τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος αυτού ώστε να πανηγυρίσουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Δυνάμεις της αστυνομίας θα έχουν επίσης αναπτυχθεί κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, ώστε να μην επιτραπεί σε οργανωμένες ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ να έρθουν στην Αθήνα.

Xωρίς οπαδούς ο τελικός του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share