Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Aδιανόητo: Έγραψαν σε σχολείο 15 πρόβατα για να μην καταργηθεί το τμήμα!

Ένας βοσκός, το σκυλί του και περίπου 50 πρόβατα πήγαν στο σχολείο!

8 Μαΐου 2019 07:59
Aδιανόητo: Έγραψαν σε σχολείο 15 πρόβατα για να μην καταργηθεί το τμήμα!

Ένα αδιανόητο περιστατικό με συνέβη στη Γαλλία με γονείς που προχώρησαν σε έγγραφή προβάτων προκειμένου να μην καταργηθεί ένα από τα 11 τμήματα.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Crêts en Belledonne όταν το σχολείο ενημερώθηκε για τον κίνδυνο κατάργησης ενός τμήματος επειδή μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών.

Το πρωί της Τρίτης, λοιπόν, ένας βοσκός, το σκυλί του και περίπου 50 πρόβατα πήγαν στο σχολείο για να εγγράψουν συνολικά 15 προβατα αφού πρώτα επέδειξαν στους υπευθύνους τα πιστοποιητικά γέννησής τους.

Ανάμεσα στους νέους «μαθητές» είναι ο «Baa-bete» και ο «Saute-Mouton».

«Τώρα δεν κινδυνεύουμε να κλείσει κάποιο τμήμα» δήλωσε χαμογελαστός ένας από τους γονείς που ανέλαβαν την σχετική πρωτοβουλία κατηγορώντας, παράλληλα, το κράτος ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τους αριθμούς παρά για την καλή ζωή των παιδιών.

Τέλος στο θρίλερ της ομηρίας στην Γαλλία!

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουλούζη. Ενας ένοπλος κρατά εισέβαλε σε κατάστημα καπνικών ειδών και Τύπου στο προάστιο Μπλανιάκ της Τουλούζης, κρατώντας τέσσερις ομήρους.

Δεκαεπτάχρονος και γνωστός στις αστυνομικές αρχές ο ένοπλος που είχε εισβάλει στο κατάστημα.. Είχε συλληφθεί στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» τον Φεβρουάριο!

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι όμηροι είναι γυναίκες, ενω απελευθερώθηκε ήδη μία 30χρονη. Λίγη ώρα αργότερα απελευθερώθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις.

Όπως αναφέρει η Figaro, ένοπλος, ο οποίος είναι 17 ετών, από το Μπλανιάκ και γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έκανε απόπειρα ληστείας και αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, απείλησε να πυροβολήσει όμηρο, εάν δεν ήραν τον αποκλεισμό της περιοχής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4.20 το απόγευμα (τοπική ώρα) και στο σημείο έσπευσαν περιπολικά, καθώς και η ειδική ομάδα RAID. Επίσης, στον τόπο της ομηρίας μετέβη και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους της συνοικίας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

«Μας ζητήθηκε να κλείσουμε και να μείνουμε μέσα», δήλωσε ένας επιχειρηματίας της περιοχής.

Είχε συλληφθεί στα «Κίτρινα Γιλέκα»

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μεταβεί στο σημείο διαπραγματευτής, αίτημα που έγινε δεκτό.

Ο ένοπλος είχε συλληφθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» και σύμφωνα με αστυνομιική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ισχυρίστηκε πως είναι ο ένοπλος βραχίονας του κινήματος

Τρόμος στη Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους!

Τρόμος στην Γαλλία και συγκερκιμένα στη Τουλόυζη. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ένοπλος έχει εισβάλει σε κατάστημα και κρατά ομήρους!

Ο ένοπλος απείλησε να ανοίξει πυρ εναντίον της αστυνομίας, όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν το κατάστημα στο οποίο έχει οχυρωθεί, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ ο ένοπλος που κρατά τους ομήρους ζήτησε διαπραγματευτή. Μάλιστα, απείλησε να σκοτώσει όμηρο, αν δεν απομακρυνθεί η αστυνομία, σύμφωνα με το France 3. «Μας ζητήθηκε να κλείσουμε και να μείνουμε μέσα», δήλωσε ένας ντόπιος επιχειρηματίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share