Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας! Κλειστή η Πανεπιστημίου!

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για τον Κουφοντίνα!

7 Μαΐου 2019 20:39
Χαμός στο κέντρο της Αθήνας! Κλειστή η Πανεπιστημίου!

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου αφού συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αναρχικοί!

Ο 60χρονος αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη», υπέβαλε την έβδομη κατα σειρά αίτηση αδείας του, από τις αγροτικές φυλακες Κασσαβέτειας, όμως ο εισαγγελέας Βόλου δεν την υπέγραψε καθώς δεν συμφώνησε μαζί της ενώ στο παρελθόν είχε υπογράψει την έκτη κατά σειρά αίτηση του κρατούμενου.

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση που πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, οι οποιοι ζητούν από τις Αρχές να δοθεί η άδεια που διακαιούται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Βόλο.

Άξίζει να αναφερθεί πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και πέντε μέρες, από τις 2 Μαΐου, και χθες τη νύχτα μεταφέρθηκε προληπτικά στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Σε ανακοίνωση της η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα» που διοργανώνει την συγκέντρωση και πορεία υπογραμμίζει πως «Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο» ενώ το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» αναφέρει ότι «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε μια νέα απεργία πείνας για το αυτονόητο, υπονομεύοντας την ήδη επισφαλή υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το «κόκκινο νήμα» της συνέπειας και της αξιοπρέπειας που είναι η υπεράσπιση και η απάντηση του σ’ αυτούς που επιδιώκουν την εξόντωσή του. Τα τέρατα που λατρεύουν τις φυλακές τύπου Γ΄ καραδοκούν».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου- Κάνει απεργία πείνας!

Στο νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε στις 21.05 το βράδυ της Δευτέρας ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε ατονία και έντονες ζαλάδες, αφού εδώ και τέσσερις ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας.

Τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία ήταν δρακόντεια, ενώ η πομπή των αυτοκινήτων της Ασφάλειας στην Ιάσονος και την Πολυμέρη ήταν εντυπωσιακή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» και αναμένεται η έκδοση των αποτελεσμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share