Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Aπίστευτο: Σε ποιά περιοχή της Ελλάδας χιόνισε;

Επιστροφή στον χειμώνα με χιόνια!

7 Μαΐου 2019 11:17
Aπίστευτο: Σε ποιά περιοχή της Ελλάδας χιόνισε;

Ο καιρός σήμερα θυμίζει περισσότερο καταχείμωνο ενώ σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασία έφτασε κάτω από το μηδέν.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο facebook ο Πρόεδρος του Συρράκου Νίκος Γκίζας, στην τοποθεσία «Μουλες» που χιόνισε. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται σε ορισμένα σημεία μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Παρνασσού (1.950μ) και Βασιλίτσας μετρήθηκαν αρνητικές θερμοκρασίες -4,2, -1,9 και ένας βαθμός υπό το μηδέν αντίστοιχα.

Κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί σε άλλα μέρη (1,8 στο Πληκάτι Ιωαννίνων και 1,9 στη Βλάστη Κοζάνης), σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν 2,3 βαθμοί, στο Μέτσοβο και στο Περτούλι Τρικάλων 2,7 βαθμοί, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) ήταν 3,2 βαθμοί.

Ρουμανία: Σφοδρή χιονόπτωση-Παρέλυσε η κυκλοφορία!

Χιονόπτωση αλλά και χαλαζόπτωση πλήττουν τη Ρουμανία, με αποτέλεσμα αυτοκινητόδρομοι να έχουν κλείσει σε αρκετές περιοχές.

Ο αυτοκινητόδρομος DN17, ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες στο νότο της χώρας, καλύφθηκε με χιόνι, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι ανεμοστρόβιλοι οδήγησαν τις αρχές να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε ορισμένους εθνικές οδούς, ιδίως στην περιφέρεια Μπακάου.

Σε τέσσερις περιοχές της ίδιας περιφέρειας υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, τα οποία αναμένεται να αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share