Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνουν λάδι στην φωτιά: Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο!

Τέσσερις εμπλοκές και 23 παραβιάσεις!

6 Μαΐου 2019 19:47
Ρίχνουν λάδι στην φωτιά: Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο!

Σε νέες τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο προχώρησε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας η οποία συντηρεί ψηλά το θερμόμετρο της έντασης.

Παράλληλα με τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, εννέα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα Δευτέρα σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16 τα οποία πετούσαν σε τέσσερις σχηματισμούς και ένα CN-235), προέβησαν επίσης σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στο κόκκινο η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με την Αγκυρα να στέλνει γεωτρύπανο στην ΑΟΖ Κύπρου και τον Ερντογάν να ζητά προκλητικά από το ΝΑΤΟ να στηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Μεσογειακού Διαλόγου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Άγκυρα, δήλωσε πως η χώρα του αναμένει από το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν ανησυχίες για τα σχέδια της Άγκυρας να πραγματοποιήσει εργασίες γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share