Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ: 12χρονη αυτοκτόνησε αφού επηρεάστηκε από σειρά του Netflix!

H Kαταγγελία μητέρας!

6 Μαΐου 2019 12:00
Σοκ: 12χρονη αυτοκτόνησε αφού επηρεάστηκε από σειρά του Netflix!

12χρονη Τζέσικα Σκάτερσον (Jessica Scatterson) σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror έδωσε τέλος στη ζωή της, σύμφωνα με τη μητέρα της, ακολουθώντας κατά γράμμα την πλοκή της σειράς του Netflix, «13 reasons Why».
Στη σειρά του Netflix, η Χάνα Μπέικερ, μια μαθήτρια λυκείου, αυτοκτονεί και δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της ο Κλέι βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει 7 κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα. Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις, ο Κλέι βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει.

Η φωνή της Χάνα του ανακοινώνει ότι είναι κι εκείνος ένας από τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην οριστική της απόφαση. Του λέει επίσης ότι αν έχει το κουράγιο να ακούσει τις κασέτες, θα μάθει το γιατί. Ο Κλέι περνάει μέρες διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης με οδηγό τη Χάνα. Γίνεται μάρτυρας του πόνου της και μαθαίνει ότι, κάποιες φορές, ακόμα και το παραμικρό γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας - θετικά ή αρνητικά

Η 33χρονη μητέρα της Τζέσικα είπε: «Έβλεπε την σειρά με τις φίλες της και έκανε μια λίστα με έξι λόγους για τους οποίους ήθελε να πεθάνει. Η σειρά πρέπει να απαγορευτεί γιατί η κόρη μου την έβλεπε και δίνει στα παιδιά το έναυσμα να κάνουν κακό στον εαυτό τους». Οι φίλοι του κοριτσιού κάλεσαν την αστυνομία όταν εκείνη πόσταρε μια φωτογραφία με το ακρωνύμιο RIP (Rest In Peace) να είναι γραμμένο στο πόδι της. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της στο Warrington, όπου ζούσε με τον πατέρα της των 41χρονο Κρίστοφερ Σκάτερσον.


Τη βρήκαν απαγχονισμένη μέσα στο δωμάτιό της δυο ημέρες πριν γίνει 13 ετών. Δίπλα της βρέθηκαν σημειώματα που έκαναν αναφορά στην αυτοκτονία αλλά και το όνομα κάποιου που της έκανε bullying και το σκίτσο ενός κρεμασμένου.

Η σειρά «13 Reasons Why», προβλήθηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017, τρεις εβδομάδες πριν πεθάνει η Τζέσικα. Η σειρά έχει σήμανση ότι επιτρέπεται η παρακολούθησή της από παιδιά άνω των 15 ετών, ενώ υπάρχουν και 4 επεισόδια με σήμανση ότι επιτρέπεται από 18 ετών και άνω.


Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, οι αυτοκτονίες ανάμεσα στους εφήβους στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 28,9% τον Απρίλιο του 2017 ένα μήνα μετά την πρεμιέρα της σειράς. Περισσότεροι Αμερικανοί από 10 έως 17 ετών αυτοκτόνησαν εκείνο το μήνα παρά οποιονδήποτε άλλο μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τις αυτοκτονίες με τη σειρά του Netflix. Το Netflix έχει προσθέσει την απαραίτητη σήμανση στα επεισόδια της σειράς της οποίας συμπαραγωγός είναι η ποπ σταρ Σελένα Γκόμεζ. Η 26χρονη τραγουδίστρια «υπερασπίστηκε» τη σειρά λέγοντας: «Θέλαμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που να είναι ειλικρινής και θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα βοηθήσει τους ανθρώπους, γιατί η αυτοκτονία δεν πρέπει ποτέ να είναι η λύση».

Αίσιο τέλος στην Πάτρα: Βρέθηκε ο 53χρονος που είχε αφήσει σημείωμα ότι θα αυτοκτονήσει!

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με «πρωταγωνιστή» έναν 53χρονο από την Πάτρα, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να αυτοκτονήσει, και τα ίχνη του είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αναφέρει το patrastimes, ο 53χρονος, νωρίτερα την Τετάρτη, επέστρεψε στο σπίτι του και στην οικογένειά του, βάζοντας τέλος στην αγωνία τους.

Το ανησυχητικό ιδιόχειρο σημείωμα

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω άνδρας είχε θεαθεί τελευταία φορά το πρωί της Τρίτης, όταν έφυγε από το σπίτι του, δίχως να αποκαλύψει τον προορισμό του.

Οι συγγενείς του ανησύχησαν καθώς δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο και τότε τον αναζήτησαν στο σπίτι του.

Εκεί, ωστόσο, εντόπισαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξέφραζε την επιθυμία να αυτοκτονήσει.

Οι άνθρωποί του δήλωσαν την εξαφάνιση στις Αρχές και τότε ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησής του.

Συναγερμός: Εξαφάνιση δίχρονου αγοριού από την Ομόνοια!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού, το παιδί εξαφανίστηκε από το σπίτι του στην Ομόνοια χθες στις 10 το βράδυ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λαμία: Επανειλημμένη ληστεία Ρομά σε ηλικιωμένο!

Ώρες αγωνίας στη Θήβα: Διασωληνωμένη η 8χρονη που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share