Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός τώρα: Με κακοκαιρία ξεκινάει η βδομάδα! Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού!

6 Μαΐου 2019 10:54
Καιρός τώρα: Με κακοκαιρία ξεκινάει η βδομάδα! Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους!

Καιρός τώρα: Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 έως και 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα της απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ασυνήθιστα ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα κατακλύσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 19, στην κεντρική Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 07/05/2019.

Αναλυτική πρόγνωση

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση της τάξης των 3 με 5 βαθμών στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Μακεδονία - Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τα δυτικά που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά στην Κρήτη αυξημένες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη
χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα υπόλοιπα ηπειρωτικά σποραδικές
καταιγίδες.
Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χαλάει πάλι ο καιρός: Βροχές έως και την Τρίτη!

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη, σήμερα!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share