Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: 41 νεκροί! Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο!

Τι ανακοίνωσε το αεροδρόμιο;

6 Μαΐου 2019 07:08
Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: 41 νεκροί! Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο!

Η τραγωδία στη Μόσχα έχει συγκλονίσει τον πλανήτη με τους δεκάδες νεκρούς.. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δυο μικρά παιδιά.. Δυστυχώς οι νεκροί ανέρχονται στους 41..

Το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι το αεροσκάφος της Aeroflot, είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιοβο της Μόσχας με προορισμό τη μητρόπολη Μουρμάνσκ, όταν επέστερεψε και ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, «λόγω απροσδιόριστων τεχμικών θεμάτων».

Ξεκινά η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στο αεροδρόμιο Σερεμέτιοβο της Μόσχας, με τη σαφή εντολή από το Κρεμλίνο να ξεκινήσουν άμεσα οι συνεντεύξεις και οι ανακρίσεις με τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η προσγείωση του αεροσκάφους ήταν βίαιη, καθώς αναπήδησε πάνω από δύο φορές στον διάδρομο. Παράλληλα, η άτρακτος είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 41 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.

«Οι ανακριτές θα ξεκινήσουν αμέσως τις συνεντεύξεις με τα θύματα, τους μάρτυρες, τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και τον πάροχο αεροπορικών εταιρειών, αλλά και των ατόμων που απαιτούνται για τη λειτουργία του αεροσκάφους», ανέφερε η εκπρόσωπος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Βίντεο-σοκ μέσα από την καμπίνα των επιβατών

Σοκαριστικό βίντεο μέσα από την καμπίνα των επιβατών, από τη στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου της Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Ρωσία, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες παρασύροντας τουλάχιστον 41 άτομα στον θάνατο, κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο αναδεικνύονται οι δραματικές εκείνες στιγμές και ο απόλυτος τρόμος που βίωσαν οι άνθρωποι που επέβαιναν μέσα στο ρωσικό αεροσκάφος.

Κατά την αναγκαστική προσγείωση, το αεροπλάνο, που το αποκαλούν και Superjet, αναπηδά αρκετές φορές στον διάδρομο, ενώ διακρίνεται καθαρά η φωτιά που αρπάξει το φτερό, λίγο πριν τηη μεγάλη έκρηξη, που τύλιξε σχεδόν ολόκληρη την άτρακτο στις φλόγες.

Δείτε τα σοκαριστικά πλάνα μέσα από την καμπίνα των επιβατών:

Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του", είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 "επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους" και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. "Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το αεροπλάνο Sukhoi Superjet της εταιρείας Aeroflot είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιεβο αλλά λίγη ώρα μετά την απογείωση ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει πίσω.

Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο μια πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο αεροπλάνο ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα Social Media από το αεροδρόμιο Sheremetyevo της Ρωσίας, φαίνονται φλόγες και πυκνός καπνός.

Μόσχα: Πυρκαγιά στο αεροδρόμιο!

Από ότι φαίνεται αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες...

Πυρκαγιά ξέσπασε το αεροδρόμιο Σερεμετίεβο της Μόσχας. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ένα αεροσκάφος έχει τυλιχθεί στις φλόγες για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν πως έχει γίνει μερική εκκένωση των επιβατών ενώ εντός του αεροσκάφους παραμένουν μέλη του πληρώματος. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ποδηλάτης παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κω!

Μόσχα: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στο αεροδρόμιο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share