Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Απομονώνει τη Λωρίδα της Γάζας

Τι συνέβη;

4 Μαΐου 2019 18:40
Ισραήλ: Απομονώνει τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ έκλεισε σήμερα τα σημεία διέλευσης με τη Λωρίδα της Γάζας και τις ζώνες αλιείας ανοικτά του παλαιστινιακού θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Ο αποκλεισμός αυτός, η διάρκεια του οποίου δεν προσδιορίστηκε, ακολουθεί μια νέα κλιμάκωση της βίας από την Παρασκευή μέσα και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σχεδόν 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, προκαλώντας την αντίδραση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού που στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η κλιμάκωση της έντασης, η πιο σημαντική εδώ και εβδομάδες, ακολούθησε τις ιδιαίτερα βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και δύο μέλη της Χαμάς, σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού η οποία πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών.

Ισραήλ - Τελ Αβίβ: Ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα! - Έξι τραυματίες!

Ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα υποστηρίζουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στο Ισραήλ! Έξι είναι οι τραυματίες και ένα σπίτι πήρε φωτιά!

Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ και η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα σπίτι φλέγεται και έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα, πιθανότατα από επίθεση με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share