Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά να ξαναγίνουν δημοτικές εκλογές!

Δείτε αναλυτικά...

4 Μαΐου 2019 17:05
Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά να ξαναγίνουν δημοτικές εκλογές!

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στον λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει την πλήρη υποστήριξή της σε ξένους επενδυτές και πρόσθεσε πως αν και οι επιθέσεις στην οικονομία μέσω της τουρκικής λίρας συνεχίζονται, η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Αν και οι προσπάθειες να καταρρεύσει η οικονομία μας μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας συνεχίζονται, έχουμε τον έλεγχο τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Είναι οριστικό! - Ο Ερντογάν έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη! - Δήμαρχος ο Εκρέμ Ιμάμογλου!

Δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία και τις ενστάσεις του κόμματος του Ερντογάν (AKP) για παρατυπίες ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε να λάβει επίσημα την εντολή για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου κλήθηκε στο δικαστήριο της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η εκλογική επιτροπή, η οποία απέρριψε νωρίτερα το αίτημα του ΑΚΡ για αναβολή της διαδικασίας μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για τις καταγγελλόμενες παρατυπίες στις εκλογές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share