Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αύριο Κυριακή 5 Μαΐου, βόλτα με ποδήλατα για τα άτομα με οπτική αναπηρία

Δείτε λεπτομέρειες...

4 Μαΐου 2019 15:14
Αύριο Κυριακή 5 Μαΐου, βόλτα με ποδήλατα για τα άτομα με οπτική αναπηρία

Με μια βόλτα με ποδήλατα για άτομα με οπτική αναπηρία και στόχο την ενημέρωση των Αθηναίων σε θέματα ίσης πρόσβασης των ΑμεΑ στην πόλη, θα τιμηθεί την προσεχή Κυριακή 5η Μαΐου 2019 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Η δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Μαΐου 10.00 π.μ., με σημείο εκκίνησης το κτίριο του Φάρου Tυφλών Ελλάδος στην Καλλιθέα , ενδιάμεσο προορισμό το Παλαιό Φάληρο και κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος. Θα καλυφθεί δηλαδή διαδρομή 10 χιλιομέτρων και θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα παιδιά με μερική ή ολική απώλεια όρασης να γευτούν τη χαρά της ποδηλασίας με διπλά ποδήλατα tandem τα οποία θα οδηγούν εθελοντές.

Στις 11.30 πμ θα πραγματοποιηθούν επί της πλατείας Συντάγματος βιωματικές δράσεις για το κοινό, με στόχο να αντιληφθούν και να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Η δράση διοργανώνεται από:

τo Σωματείο "Παναγία Ευαγγελίστρια"
τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος,
το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος»
το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)
την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Ο συντονισμός γίνεται από τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία. Συμβολή έχουν επίσης ο Δημήτρης Πιτούλης και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Πολύτιμη είναι η υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) για την ασφάλεια των συμμετεχόντων την ημέρα της δράσης.

Λαμία: Ληστές χτύπησαν 63χρονο με κινητικά προβλήματα!

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 63χρονος στη Λαμία, όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ένας άνδρας και δύο γυναίκες Ρομά, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του 63χρονου, στην οδό Μακροπούλου με σκοπό τη ληστεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share