Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Μεξικό: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος!

Δέχθηκε επίθεση από ενόπλους!

3 Μαΐου 2019 21:56
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος!

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, άλλος ένας Μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πόλη Χουτσιτάν, στο νότιο Μεξικό.

Ο Τελέσφορο Σαντιάγκο Ενρίκες, συνταξιούχος δάσκαλος και ιδρυτής ενός κοινοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, δέχτηκε την επίθεση ενόπλων ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς τον σταθμό El Cafetal, στην Πολιτεία Οαχάκα.

«Τον σκότωσαν πυροβολώντας τον στο στόμα και την καρδιά», είπε η ανιψιά του, Αΐντα Βαλένσια, εκτιμώντας ότι η επίθεση συνδέεται με το δημοσιογραφικό έργο του θείου της.

Ο Σαντιάγκο Ενρίκες ήταν ο τέταρτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στο Μεξικό από τις αρχές του έτους και τουλάχιστον ο έβδομος αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της χώρας, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Το Μεξικό βρίσκεται στην 147η θέση μεταξύ 180 χωρών στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που συντάσσουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Οικογενειακό έγκλημα στο Παλαιό Φάληρο: "Με το στιλέτο που κρατούσε της έριξε τρεις μαχαιριές..."

Σοκάρουν οι περιγραφές των πολιτών που είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το οικογενειακό έγκλημα της 53χρονης εκπαιδευτικού στην οδό Τρίτωνος στο Παλαιό Φάληρο.

Μέσα σε λίγα λεπτά, από τη στιγμή που άκουσαν τις φωνές της άτυχης δασκάλας για βοήθεια, είδαν τον άνδρα που την καταδίωκε να την τραβά από τα μαλλιά, να την ακινητοποιεί και να την χτυπά στην πλάτη με το στιλέτο που κρατούσε.

Η 53χρονη εκπαιδευτικός διακομίσθηκε άμεσα στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

Μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών ο δράστης μαχαίρωσε την 53χρονη γυναίκα. «Κάποιος κύριος κυνηγούσε μια κυρία, την έπιασε από τα μαλλιά. Αυτός την έβριζε κι αυτή φώναζε βοήθεια. Εγώ είδα γροθιές στην πλάτη. Όμως κράταγε στιλέτο και της έριξε τρεις μαχαιριές. Η γυναίκα μάλλον εδώ ξεψύχησε», λέει συγκλονισμένος κατοικος της περιοχής που είδε την άγρια δολοφονία να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του. Περιγράφοντας τα λεπτά που ακολούθησαν ο ίδιος αναφέρει πως «σε πέντε λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, το 100, τον δράστη το κυνηγήσαμε αλλά είχε το αμάξι στη γωνία, μπήκε και εξαφανίστηκε».

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share