Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σαββατοκύριακο με σκόνη και λασποβροχή! Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Αναλυτική πρόγνωση!

3 Μαΐου 2019 13:54
Σαββατοκύριακο με σκόνη και λασποβροχή! Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα έχουμε σκόνη από την Αφρική.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όσο και στο Αιγαίο, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις οι οποίες κατά βάση θα είναι ασθενείς ή το πολύ έως και μέτριας εντάσεως.

Στη Δυτική κυρίως Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα από το πρωί του Σαββάτου η σκόνη θα είναι εμφανής στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες βροχοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα είναι και λασποβροχές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα εκδηλωθούν βροχές και στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή ή έως και μέτριας έντασης και προφανώς δεν θα προβληματίσουν. Την Κυριακή είναι μικρότερη η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στην Αττική, ωστόσο η σκόνη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και σε αυξημένες συγκεντρώσεις πάνω από τον Αττικό ουρανό.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Αυτό ασφαλώς θα είναι και το κύριο αίτιο της μεταφοράς σκόνης από τη βόρεια Αφρική. Οι μέγιστες εντάσεις των νοτιάδων δεν θα ξεπερνούν τα 6 – 7 μποφόρ στα πελάγη, με εξαίρεση το νότιο και ανατολικό Αιγαίο που ίσως οι μέγιστες ριπές των ανέμων αγγίξουν ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Παρόλο που ειδικά το Σάββατο ο καιρός θα είναι μουντός κατά διαστήματα αλλά και βροχερός, φαίνεται ότι η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Συννεφιά και βροχές σήμερα: Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ

Σε γενικές γραμμές αίθριος ο καιρός για σήμερα Παρασκευή. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες

Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share