Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκαριστικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Οι διάλογοι σοκ, 10 μήνες μετά!

Όσα έδειξε η έρευνα του ΣΚΑΙ!

2 Μαΐου 2019 23:47
Σοκαριστικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Οι διάλογοι σοκ, 10 μήνες μετά!

Σοκάρουν οι διάλογοι που μαρτυρούν την κόλαση που επικρατούσε στο Μάτι κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς, όπως αποκαλύπτει το ΣΚΑΪ.

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι όπου θρηνήσαμε 100 ανθρώπους, ακόμη παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη...

Ο επιχειρησιακός υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας Μάνος Τσαλιαγκός διηγείται στον ΣΚΑΪ τις εμπειρίες του για τις πρώτες στιγμές της φωτιάς.

"Παίρνουμε τα κιάλια και βλέπουμε φωτιά προς Άγιο Σπυρίδωνα ή Νταού Πεντέλη". Ειδοποιεί το κέντρο της Πυροσβεστικής αλλά, όπως αναφέρει δεν έπαιρνε απαντήσεις, ήταν και το συμβάν της Κινέττας οπότε γινόταν το αδιαχώρητο. Αναρωτιούνται μετά από ένα λεπτό αν ο καπνός έρχεται από την Κινέττα. Στο Συντονιστώ Κέντρο δυσκολεύονται να βρουν οχήματα ή εναέριο μέσο για να συνδράμει. "Είμαστε ντιπ ξεβράκωτοι" παραδέχεται ένας από τους υπεύθυνους "δεν έχουμε μέσα να στείλουμε" αναφέρει άλλος.

"Αυτή η φωτιά δεν τελειώνει σήμερα" σκέφτεται ο κ. Τσαλιαγκός. Από τα επτά οχήματα που καταφθάνουν, τελικά μόνο τρία έχουν κατασβεστική ικανότητα. Τα περισσότερα είναι εθελοντικά κλιμάκια όπως του κ. Τσαλιαγκού. Το πρώτο εναέριο μέσο που παίρνει εντολή για τη φωτιά, δεν βλέπει φλόγες και ζητά συντεταγμένες από το Συντονιστικό για να ρίξει νερό.

"Αν δεν κάνετε ένα θαύμα θα καούν δύο πόλεις" τονίζουν πάντως οι κάτοικοι που ξέρουν την περιοχή ζητώντας πολλά εναέρια μέσα.

Μάτι: «Δεν υπήρξε καμία εναέρια επιτήρηση την ημέρα της τραγωδίας»

Στη νέα έκθεση,υποστηρίζει ότι «από την πρώτη στιγμή της δικαστικής έρευνας και στο πλαίσιο της προσπάθειας συσκότισης και απόκρυψης όλης της πραγματικής αλήθειας αλλά και συγκάλυψης των ευθυνών της».

Η Πυροσβεστική απέκρυψε σκόπιμα από τη δικαστική έρευνα «την πλέον κρίσιμη και καθοριστική για την εξέλιξη και τις συνέπειες των δύο καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου 2018, αρχικά στην Κινέττα και ακολούθως στο Νταού Πεντέλης – Ν. Βουτζά – Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι επιχειρησιακή παράλειψή της».

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share