Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο Φάληρο: Ενα πλωτό έργο τέχνης στην Μαρίνα Αθηνών!

Το γιοτ του Δάκη Ιωάννου!

2 Μαΐου 2019 13:50
Νέο Φάληρο: Ενα πλωτό έργο τέχνης στην Μαρίνα Αθηνών!

Το Guilty βρέθηκε στην Μαρίνα Αθηνών στο Φάληρο.

Το 35 μέτρων γιοτ είναι σχεδιασμένο από τον Jeff Koons και την Ivana Porfiri, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το καμουφλάζ των σκαφών του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστό ως «razzle dazzle».

Το εσωτερικό του γιοτ κινείται σε πιο μίνιμαλ ρυθμούς. Ολα είναι στα λευκά. Τα διακοσμητικά δίνουν μια μοντέρνα όψη, διατηρώντας την ιδιαίτερη ταυτότητα του γιοτ στο εσωτερικό του. Φυσικά, δεν λείπουν έργα Τέχνης από την προσωπική συλλογή του Δάκη Ιωάννου.

Πώς η τέχνη επηρεάζει την υγεία μας;

Είναι σε όλους γνωστό ότι η τέχνη επηρεάζει την υγεία μας και έχει σημαντικά οφέλη για όσους ασχολούνται με αυτήν!

Είτε είμαστε στην αρχή, είτε αναρρώνουμε από μια ψυχική δυσκολία, είναι σημαντικό να τροφοδοτούμε συχνά τον εαυτό μας με συμπεριφορές και δραστηριότητες που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Η συμμετοχή και η ενασχόληση με την τέχνη μπορεί πραγματικά να επιδράσει πολύ θετικά στη ζωή μας.

Η δύναμη της τέχνης οφείλεται στο γεγονός ότι μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε μια ψυχολογική και πνευματική ακεραιότητα γιατί υπάρχει ένα έμφυτο «θεραπευτικό» στοιχείο στη διαδικασία. Ένας από τους λόγους που η τέχνη είναι τόσο σημαντική για τη ζωή μας είναι ότι μας προσφέρει την εμπειρία να αφοσιωθούμε σε κάτι μη υλικό.

Απίστευτo: Oι τροφές που μας κάνουν καλό στην υγεία μοιάζουν με τα όργανα του σώματός μας! (photo)

Η ίδια η έκφραση της ατομικότητάς μας, μέσω της τέχνης, μας επιτρέπει να συνδεθούμε με πράξεις και συνήθειες που έχουν εδραιώσει άλλοι πριν από εμάς και να ξαναβρούμε την σχέση με την κοινωνία που ζούμε. Η έρευνα εξάλλου έχει δείξει ότι υπάρχουν ξεκάθαρα οφέλη από την ενασχόληση με την τέχνη στην ψυχική μας υγεία.

Ο χορός, η μουσική, η ζωγραφική, το θέατρο έχουν αποδεδειγμένα οφέλη στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, τις κοινωνικές δεξιότητες και συνεπώς στην καλύτερη διάθεση και στη μείωση του άγχους. Το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι η συμμετοχή σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τέχνη γίνεται συνήθως σε ομαδικό επίπεδο. Ακόμα κι αν κάποιος υποφέρει από ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας, η τέχνη μπορεί να γίνει ο μηχανισμός μέσω του οποίου θα μπορέσει να συνδεθεί, να εξερευνήσει και να συμμετέχει ως ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Για έναν άνθρωπο που το ψυχικό πρόβλημα διαταράσσει την σχέση του με τους άλλους και τον εαυτό του, η τέχνη γίνεται ο τρόπος να συνδεθεί ξανά με το υγιές κομμάτι του και μπορεί να τον βοηθήσει να γίνει πιο ανθεκτικός απέναντι στην ασθένεια και τις δυσκολίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share