Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ΟΗΕ: Ζητεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Λύση χωρίς χρήση βίας για την Βενεζουέλα!

1 Μαΐου 2019 21:00
ΟΗΕ: Ζητεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Ο ΟΗΕ ζητά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών έπειτα από πληροφορίες για υπερβολική χρήση βίας κατά διαδηλωτών σε ολόκληρη την Βενεζουέλα!

Η Διεθνής Ομάδας Επαφής (ICG) επαναδιατυπώνει σε ανακοίνωσή του την υποστήριξη προς μία πολιτική, ειρηνική, δημοκρατική λύση στην κρίση που θα προκύψει από την ίδια την Βενεζουέλα στο πλαίσιο του Συντάγματος και εκφράζει την αντίθεσή του στην χρήση βίας, απευθύνοντας έκκληση προς τις δυνάμεις ασφαλείας για μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Η ΔΟΕ ζητεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, την δυνατότητα των μελών της Εθνοσυνέλευσης και των πολιτικών ηγετών να διεξαγάγουν το έργο τους χωρίς φόβο ή αντίποινα, την αποκατάσταση της ελευθερίας του Τύπου και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

«Εν όψει των μαζικών διαμαρτυριών που οργανώνονται σήμερα, απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προς τις αρχές να σεβασθούν το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης. Επίσης απευθύνουμε προειδοποίηση για την χρήση γλώσσας που υποκινεί την βία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Γενεύη.

Βενεζουέλα ΟΗΕ

Η Διεθνής Ομάδα επαφής δηλώνει στην ανακοίνωση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Βενεζουέλα, μέσω της διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.

Χαμός στη Βενεζουέλα: Τραυματίστηκε αξιωματικός από σφαίρα!

Βενεζουέλα

Έκρυθμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης, με έναν αξιωματικό να τραυματίζεται από σφαίρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ταραχών μεταξύ των υποστηρικτών του Γκουαϊδό και του Μαδούρο, ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από σφαίρα έξω από τη βάση Λα Καρλότα. Πρόκειται για αξιωματικό του στρατού, μεταξύ εκείνων που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο.

«Καταγγέλλω τη βίαιη επίθεση, θύμα της οποίας υπήρξε ο συνταγματάρχης Γιερσόν Χιμένες Μπάες, ο οποίος τραυματίστηκε στον λαιμό από σφαίρα στον αυτοκινητόδρομο Φρανσίσκο Φαχάρδο», απέναντι από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Βενεζουέλα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share